Ličnu kartu, pasoš i vozačku dozvolu građani će moći dobiti u Općini Centar

1
Radiosarajevo.ba
Ličnu kartu, pasoš i vozačku dozvolu građani će moći dobiti u Općini Centar
Općina Centar / Mandić i Katica

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica potpisali su danas ugovor o međusobnim pravima i obavezama i načinu realizacije projekta adaptacije šalter sale.

Projekat će biti realiziran kako bi se građanima omogućilo pružanje usluga izdavanja ličnih dokumenata u zgradi Općine Centar.

Po riječima načelnika Mandića, nakon skoro 20 godina, Općina Centar kreće u projekt rekonstrukcije šalter sale.

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

"Prije nekoliko mjeseci na sastanku sa ministrom Katicom iskazana je potreba za otvaranjem punkta MUP-a u prostorijama Općine, a sve sa namjerom da se građanima olakša proces dobijanja dokumenata. Kada se projekt realizira građani će na jednom mjestu moći izvaditi dokumente i predati zahtjeve za ličnu kartu, pasoš i vozačku dozvolu", naglasio je Mandić.

Ministar Katica je zahvalio općinskoj administraciji i načelniku Mandiću, te naglasio da je to izuzetno vrijedan projekt koj građanima omogućava da na jednom mjestu dobiju više usluga.

Projekt rekonstrukcije šalter sale finansirat će Općina Centar sa 200.000 KM i kantonalni MUP sa 100.000 KM i trebao bi biti realiziran do kraja godine, saopćeno je iz Općine Centar.

"Bilo je krajnje vrijeme da se krene sa rekonstrukcijom, jer su nam kapaciteti dosta ograničeni. Prije osam mjeseci imali smo sastanak sa ministrom Katicom, kada je iskazana potreba za otvaranjem punkta, gdje ćemo osim nove šalter sale istovremeno imati i odjeljenje Ministarstva unutrašnjih poslova KS. Mislim da je ovo usluga koja nam je trebala i vrlo je važna našim korisnicima", rekao je načelnik Mandić i dodao da Općina u narednih mjesec dana, u namjeri da smanji gužve, kreće sa pilot projektom gdje će u pet najudaljenijih mjesnih zajednica građanima omogućiti ovjeru dokumenata u samim mjesnim zajednicama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije