Uskoro kraj sanacije ulice Hakije Kulenovića na Ciglanama

Radiosarajevo.ba
Uskoro kraj sanacije ulice Hakije Kulenovića na Ciglanama
Radovi koji su započeli krajem prošlog mjeseca na sanaciji oštećenog asfalta i pješačke staze u ulici Hakije Kulenovića trebaju biti okončani ovih dana.

"Do sada smo uspjeli završiti dvije trećine posla gdje smo nakon pripremnih radova postavili novi asfalt. Ostalo je još da završimo dio ulice oko 200 metara. Radove će usporiti zahtjev stanara stambenih zgrada ove ulice od broja 12 do 26, koji traže rješavanje problema sa podzemnim vodama koje imaju već godinama. Naime, saobraćajnica je u ravni sa sedmim spratom ovih zgrada, zbog čega oni imaju problem sa prodiranjem vode u zgrade. Tokom dana će na ovu lokaciju izaći predstavnici Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo kako bismo utvrdili koji je najefikasniji način rješavanja ovog problema, nakon čega možemo nastaviti sa projektom sanacije ove ulice, za što će nam trebati dva dana da okončamo ovaj projekat", objasnio je Mujo Topalović, šef gradilišta firme Grakop d.o.o. Kiseljak, koja je zadužena za izvođenje radova.

Projekat sanacije 750 metara ove ulice, koja je smještena između ulica Jukićeva i Dajanli Ibrahim-bega, finansira Općina Centar u iznosu od oko 327.400 KM, dok je za nadzor zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.

Tokom sanacije radnici pomenute firme su prvo uklonili oštećene ivičnjake i porušili betonske podloge na pješačkim stazama. Nakon toga je mašinski uklonjena podloga i oštećeni asfalt.  Urađena je nivelacija postojećih šahtova i slivnika za odvod površinskih voda te šibera za vodu. Postavljeni su i novi betonski ivičnjaci umjesto oštećenih, saopćeno je iz Općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije