Počela izgradnja saobraćajnice koja će povezati Gornju Breku

Radiosarajevo.ba
Počela izgradnja saobraćajnice koja će povezati Gornju Breku
U prisustvu velikog broja stanovnika Mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“ i vijećnika Općinskog vijeća Centar u petak, 25. augusta 2017. godine, ozvaničen je početak izgradnje nove saobraćajnice koja će povezati ulice Nedžada Mušića i Gornja Breka.

Načelnik Nedžad Ajnadžić je u ime izvršne i predstavničke vlasti Općine Centar izrazio zadovoljstvo što je nakon dugo godina napornog rada konačno počela izgradnja očekivane saobraćajnice.

"Želim se zahvaliti svima onima koji su bili jako kooperativni i oni predstavljaju ponos ove mjesne zajednice. Općina Centar je pravično obeštetila vlasnike posjeda preko kojih će proći trasa nove saobraćajnice. Ovu investiciju planiramo završiti do polovine iduće godine. Na prostoru ove mjesne zajednice imamo u planu realizaciju još nekoliko kapitalnih projekata poput rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Panjinoj kuli, a taj projekat ćemo realizovati zajedno sa kompletnim asfaltiranjem ove ulice, te izgradnju igrališta za najmlađe u krugu hidrometeorološke stanice na Grdonju", objasnio je Ajnadžić.

U ime Općinskog vijeća prisutnima se obratio dopredsjedavajući Mustafa Mulić koji je kazao da je u planu, ukoliko bude moguće, spajanje nove saobraćajnice sa ulicom Hamida Beširevića.

"Zahvaljujem se svima onima koji su doprinijeli da danas počinjemo radove na izgradnji ove veoma značajne saobraćajnice za ovaj dio općine Centar", kazao je Mulić.

Ovom prilikom načelnik Ajnadžić je potpisao sporazum sa direktoricom građenja firme „Orman“ Bedrijom Hodžić, čiji su radnici već započeli pripremne radove na izgradnji nove saobraćajnice.

Prema glavnom projektu kojeg je uradilo Javno preduzeće „Zenica“ buduća saobraćajnica će biti duga 450 metara, širine kolovoza šest metara sa trotoarima sa obje strane saobraćajnice od po 1,5 metara. Prva faza ovog projekta izgradnje nove saobraćajnice koja će povezivati ulice Nedžada Mušića i Gornja Breka će koštati 700.000 KM, koliko je obezbijeđeno u budžetu Općine Centar za ovu godinu.

Današnjem početku radova su također u ime Općine Centar prisustvovali Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar, vijećnici Senada Bosno i Hamdija Hasanović, te Jasna Beba, sekretar Općine, Mustafa Resić, savjetnik načelnika za investicije, kao i predstavnici općinskih službi za prostorno uređenje i komunalne poslove, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina, te lokalne samouprave Općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije