Počelo uklanjanje bespravno postavljenih reklama na Baščaršiji

Radiosarajevo.ba
Počelo uklanjanje bespravno postavljenih reklama na Baščaršiji
Općina Stari Grad / Baščaršija bez reklama

Uklonjeno je 14 bespravno postavljenih svjetlećih reklama na Baščaršiji, a to su učinili njihovi vlasnici nakon naloga kojeg su im uputili zajednički Općina Stari Grad i Federalna uprava za inspekcijske poslove, akcija je i dalje u toku na području šireg starogradskog jezgra.

Ovaj problem se vukao duži vremenski period, a prepreku za djelovanje su predstavljale nadležnosti dvije pomenute institucije.

Nakon sastanka, koji se održao 15. augusta, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović su dogovorili zajedničko djelovanje u rješenju ovog gorućeg problema u srcu Starog Grada. Uposlenici Sektora za inspekcijske poslove Općine Stari Grad su usmeno, a Federalna uprava za inspekcijske poslove pismeno obavijestili sve vlasnike da do 23. augusta moraju samostalno ukloniti svoje bespravno postavljene svjetleće reklame, u suprotnom to će učiniti nadležne institucije, ali na trošak vlasnika.

„Do zadatog roka je 14 vlasnika svjetlećih reklama iste uklonilo samostalno, u šta smo se odmah i uvjerili na terenu. U toku je davanje obavijesti i za preostale vlasnike bespravno postavljenih svjetlećih reklama“,pojasnili su u nadležnom Sektoru za inspekcijske poslove Općine Stari Grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije