Univerzitet u Sarajevu promovira 5.578 diplomanata i magistranata

Fena
Univerzitet u Sarajevu promovira 5.578 diplomanata i magistranata
Svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu bit će održana u subotu, 2. decembra u Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“, a diplome će dobiti njih 5.578.

Rektor Univerziteta u Sarajevu prof.dr. Rifat Škrijelj je ranije izjavio da će diplome biti uručene 2. decembra, na dan osnivanja Univerziteta u Sarajevu, koji u ovoj godini navršava 68 godina postojanja i rada.

Najavio je da će ove godine Dani Univerziteta biti obilježeni nizom događaja koji započinju svečanom promocijom diplomanata i magistranata.

"Univerzitet u Sarajevu ove godine promovira 5.578 svršenih studenata prvog i drugog ciklusa i integrisanog studija na nekim organizacionim jedinicama", naveo je Škrijelj.

Na osnovu Odluke Senata Univerziteta u Sarajevu, 185 najuspješnijih studenata prvog i drugog ciklusa studija i Integriranog studijskog programa prvog i drugog ciklusa primit će posebna priznanja - Zlatnu značku, Srebrenu značku, Povelju Univerziteta, a bit će uručena i jedna zahvalnica Univerziteta.

Škrijelj je napomenuo da su studenti koji će dobiti Zlatnu značku ostvarili prosjek između 9,5 i 10. Studenti kojima se dodjeljuje Srebrena značka ostvarili su prosjek između 9 i 9,5 dok studenti s prosjekom između 9 i 8 dobijaju posebno priznanje Povelju Univerziteta u Sarajevu.

Najbolji student prvog ciklusa studija u 2017. godini sa prosjekom 10,00 je Nudžeim Selimović s Prirodno-matematičkog fakulteta.

Najbolji studenti drugog ciklusa studija s prosjekom 10,00 su: Mirza Pašić s Mašinskog fakulteta, Sead Delalić s Prirodno-matematičkog fakulteta i Harun Hindija s Prirodno-matematičkog fakulteta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije