Sportska dvorana Druge gimnazije nosit će naziv po Janu Doršneru

Fena
Sportska dvorana Druge gimnazije nosit će naziv po Janu Doršneru
Sportska dvorana sarajevske Druge gimnazije od subote će službeno nositi naziv po Janu Doršneru, svestranom sportisti i bivšem učeniku ove škole koji je dao svoj život u odbrani Sarajeva.

Doršner je poginuo kao pripadnik Armije BiH u borbama u Azićima 1992. godine, a svečano otkrivanje spomen-ploče s njegovim imenom bit će održano u subotu, 2. decembra.

Prije toga će u ovoj školi biti održana Osnivačka skupština Alumni Asocijacije Druge gimnazije Sarajevo. Inicijatori i školska uprava pozivaju sve bivše učenike i učenice Druge gimnazije Sarajevo da svojim učešćem daju doprinos osnivanju i budućim aktivnostima Asocijacije.

Direktor Druge gimnazije Sarajevo, Seid Alibegović naglasio je da će ovo biti jedna od prvih alumni asocijacija srednje škole u Bosni i Hercegovini.

"Osnivanje Alumni asocijacije svakako je značajan korak za Drugu gimnaziju Sarajevo i siguran sam da će mnogo pozitivnih inicijativa i projekata poteći od naših bivših učenika i učenica. Pozivam ih, bez obzira na generaciju iz koje dolaze, da budu dio osnivačke skupštine i aktivno se uključe u rad Asocijacij", istakao je Alibegović te najavio da se svi zainteresirani mogu prijaviti i putem e-mail adrese alumni@2gimnazija.edu.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije