Izabrani članovi Upravnog odbora, Haris Zahiragić predstavnik studenata

Radiosarajevo.ba
Izabrani članovi Upravnog odbora, Haris Zahiragić predstavnik studenata
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Na prvoj izbornoj sjednici Senata Univerziteta u Sarajevu razmatran je izbor Upravnog odbora - predstavnika Univerziteta u Sarajevu, gdje je izvršen izbor šest novih članova.

Za izbor članova Upravnog odbora - predstavnika Univerziteta, za mandatni period od četiri godine bilo je prijavljeno 15 kandidata iz reda redovnih profesora.

Nakon provedene procedure glasanja za izbor članova Upravnog odbora, Senat je usvojio izvještaj Komisije za provođenje procedure glasanja za izbor članova Upravnog odbora - predstavnika Univerziteta.

Senat Univerziteta u Sarajevu je na održanoj sjednici izabrao šest članova Upravnog odbora - predstavnika Univerziteta iz reda redovnih profesora.

Izabrani članovi su Dijana Avdić, redovni profesor Fakulteta zdravstvenih studija, Kasim Bajrović, redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta, Jasminka Gradaščević-Sijerčić, redovni profesor Pravnog fakulteta, Abidin Deljanin, redovni profesor Fakulteta za saobraćaj i komunikacije, Dejan Milošević, redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta i Lidija Zvačko, redovni profesor Filozofskog fakulteta.

Senat Univerziteta u Sarajevu je na istoj sjednici, a na osnovu Odluke Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu o izboru člana Upravnog odbora - predstavnika studenata, imenovao Harisa Zahiragića, studenta drugog ciklusa studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Upravni odbor Univerziteta ima 11 članova koji se imenuju na mandat od četiri godine, od kojih četiri člana uime osnivača imenuje Vlada, šest članova imenuje Senat i jednog člana predstavnika studenata imenuje Senat Univerziteta, a kojeg izabere i predloži Studentski parlament, saopćeno je iz Univerziteta u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije