Nova fasada i prozori - otvorena obnovljena Klinika za ortopediju i traumatologiju

H. A.
Nova fasada i prozori - otvorena obnovljena Klinika za ortopediju i traumatologiju
Vrata obnovljene Klinike za ortopediju i traumatologiju Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo svečano su otvorena danas.

U okviru najvećeg projekta energetske efikasnosti u Bosni Hercegovini (Bosnia Energy Efficiency – BEEP), koji ima za cilj pokazati prednosti energetske efikasnosti, implementirane su mjere na objektu Klinike za ortopediju i traumatologiju na kojima se intenzivno radilo u protekla četiri mjeseca.

"Projekt, vrijednost 1.2 miliona KM je doprinos Federalne vlade boljim uvjetima rada ove ustanove. Projekt obnove Klinike za ortopediju i traumatologiju je jedan od tri projekta koje smo završili. 

Nadamo se da ćemo ovim završetkom radova osigurati bolji rad osoblju, ali i najbitnije, da se pacijenti bolje osjećaju", istaknuo je nakon presijecanja vrpce ispred obnovljenje Klinike na Koševu federalni ministar za prostorno uređenje Josip Martić, te istaknuo da u ovoj godini predstoji još obnova 17 školskih ustanova i tri zdravstvene ustanove na području FBiH. 

Voditelj projekta Svjetske banke za Federaciju BiH Mustafa Čopelj istaknuo je još jednom kako su okviru ovog projekta implementirane tri velike mjere. 

"Najbitnije je da smo zamijenili sve otvore na klinici, više od 250 otvora, koji su bili dotrajali. Sada imamo otvore s nižim koeficijentom prolaska toplote", dodao je Čopelj.

Obratila se i direktorica UKCS-a Sebija Izetbegović, koja je također istaknula da će uz pomoć Federalne vlade i projekta Energetske efikasnost, Klinika za ortopediju i traumatologiju imat poboljšane uvjete rade.

"Imat ćemo veliku uštedu na godišnjem nivou, jer naši računi su bili 110.000 KM na grijanje. Sada je ovo mnogo bolji ambijent za pacijente koji ovdje borave, ali i naše zaposlenike koji rade 24 sata. 

Bitno je da popravimo uvjete za boravak pacijenta i naših zaposlenika. Ako pacijentima bude ugodno, oni će biti brže izliječeni, a ako zaposlenicima bude bolje, oni će efikasnije raditi", smatra direktorica Izetbegović.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije