Reakcije / Udruženje demobilisanih boraca GRAS-a protiv ideje Vlade KS

29. 04. 2019. u 13:51:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 188

Od 1. maja sve mjesečne i godišnje karte javnog prevoza trebale bi važiti u vozilima GRAS-a i Centrotransa, a protiv ove ideje Vlade Kantona Sarajevo, koju je donijela na prijedlog Ministarstva saobraćaja, jeste Udruženje demobilisanih boraca GRAS-a (UDB GRAS).

"Pokrenuli smo anketu prikupljanja potpisa svih radnika GRAS-a, koji se protive sa zaključkom Vlade i odlukom Ministarstva saobraćaja o uvođenju zajedničkih kupona. Od prodaje kupona prihod bi dijelili s privatnom kompanijom što smatramo da nije u skladu sa zakonom i protiv predlagača i potpisnika ovakvih zaključaka i odluka.

UDB GRAS-a podnijet će krivične prijave nadležnim institucijama. Kada vlada tj. vlasnik našeg preduzeća dovede firmu na zdrave noge tj. kupi vozila i omogući normalan rad firme da bi mogli ići u tržišnu utakmicu, jer nismo protiv zdrave konkurencije, tada se može razgovarati o svemu", kaže Muamer Hodžić, predsjednik Udruženja demobilisanih boraca GRAS-a.

On ističe da je u toku agresije na BiH 1.200 radnika GRAS-a stalo u odbranu države.

"GRAS je dao 97 šehida i palih boraca koji su svoje živote ugradili u temelje BiH, među kojima je i prva žrtva kantona Ramo Biber koji je poginuo 2. marta 1992. godine na svom radnom mjestu braneći svoj grad i svoju firmu. U toku agresije uništeno je preko 350 voznih jedinica GRAS-a gdje je većina bila parkirana po raskrsnicama štiteći naše građane od agresorskih snajpera i granata. Borci iz GRAS-a su krvavo branili svoj grad i njegove građane. Udruženje demobilisanih boraca GRAS-a danas broji preko 650 članova među kojima je 150 ratnih vojnih invalida, deset logoraša i osam zlatnih ljiljana, te 30 maloljetnih boraca", dodaje se u saopćenju.

NEMA KOMENTARA