Hoće li ubijeni sarajevski policajci dobiti svoj park: Upućen prijedlog Općinskom vijeću

2
Radiosarajevo.ba
Hoće li ubijeni sarajevski policajci dobiti svoj park: Upućen prijedlog Općinskom vijeću
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Davor Vujinović i Adis Šehović

Komisija za obilježavanje značajnih događaja i ličnosti Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo, nakon pribavljenih saglasnosti i završene procedure koja je potrebna po Pravilniku, predložila je da se na narednoj sjednici Općinskog vijeća, koja će biti održana 25. maja, park u C fazi Alipašinog Polja imenuje po Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću.

Ovu informaciju objavila je putem društvenih mreža predsjednica komisije za obilježavanje značajnih događaja i ličnosti i vijećnica Općinskog vijeća Nejra Džanko.

"Da se s ponosom i dubokim poštovanjem sjećamo istinskih i hrabrih ljudi, koji su obavljali jedan od najhumanijih poslova i štiteći živote građane Kantona Sarajevo izgubili svoje živote.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Zahvaljujem se članovima Komisije. Nadamo se da će Općinsko vijeće usvojiti ovaj prijedlog, a potom i Skupština Kantona Sarajevo", naglasila je u svojoj objavi Džanko.

Podsjetimo, policajci Šehović i Vujinović svirepo su ubijeni u napadu na Alipašinom Polju od nepoznatih osoba, dok su bili na dužnosti. Pucnjava se dogodila 26. oktobra 2018. godine oko četiri sata ujutru u sarajevskom naselju Alipašino Polje kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici. Policijski službenik Adis Šehović ubijen je na mjestu pucnjave, dok je Davor Vujinović teško ranjen, usljed čega je kasnije podlegao povredama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije