U toku završni radovi na asfaltiranju u Splitskoj ulici

Radiosarajevo.ba
U toku završni radovi na asfaltiranju u Splitskoj ulici
Foto: Općina Novo Sarajevo / Završni radovi

Na području MZ „Kovačići“ u toku su završni radovi na sanaciji dijela saobraćajnice u ulici Splitska. Radi se o sanaciji 220 metara saobraćajnice koja se proteže od kraja kraka ulice Splitska do spoja sa ulicom Radnička. Radnici firme „Bosman“ u ponedjeljak, 18. maja počeli su sa radovima na ugradnji nosivog asfaltnog sloja debljine 7 cm nakon čega će se izvršiti nivelacija šahtova i šiber, te asfaltiranje pješačkih staza sa obje strane saobraćajnice.

Nakon završetka navedenih radova planirana je ugradnja završnog habajućeg sloja i obilježavanje horizontalne signalizacije. Radove na terenu obišao je načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima i predstavnicima savjeta MZ „Kovačići“. Radnici KJKP „Vodovod i Kanalizacija“ na inicijativu Općine, ranije su izvršili
sanaciju i zamjenu dotrajalih šahtova kanalizacione mreže, te popravke na vodovodnoj mreži.

Projekat sanacije dijela ulice Splitska realizira se u okviru radova na obnovi, zamjeni i ojačanju dotrajalih kolovoza na području Općine Novo Sarajevo za 2020. godinu, a procijenjena vrijednost radova je oko 180.000 KM. Izvođač radova je firma „Bosman“ d.o.o. Sarajevo, a nadzor vrši firma Smajić Inženjering d.o.o. Goražde.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije