U Sarajevu otvoren jedinstveni adrenalin park s brojnim sadržajima

Anadolija
U Sarajevu otvoren jedinstveni adrenalin park s brojnim sadržajima
Foto: AA / U Sarajevu otvoren jedinstveni adrenalin park

U kompleksu Centra "Safet Zajko" u Sarajevu danas je u prisustvu velikog broja mališana, tinejdžera i roditelja otvoren adrenalin park.

Uz tornjeve na kojima se nalaze alpinističke stijene, ljubiteljima adrenalin sportova na raspolaganju je i devet vazdušnih atrakcija s različitim preprekama. Prepreke su postavljene tako da postojeća stabla povezuju s dva tornja. Tu je i zip-line.

Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, gdje se i nalazi park, pojasnio je da je nakon dužeg vremenskog perioda u Centru "Safet Zajko" danas otvoren novi sadržaj.

"Radi se o adrenalin parku, prvom ovakve vrste u Sarajevu, ne znam da li u BiH postoje parkovi sa tzv. N standardom, evropskim standardom za adrenalin parkove. Mi smo ovdje imali mnogo sadržaja za naše najmlađe, veliki broj igrališta, a ovo je nešto za odrasle, za tinejdžere", rekao je Efendić.

Kako je kazao, ovo je za one koji žele da se riješe stresa.

U Sarajevu otvoren jedinstveni adrenalin park - undefinedFoto: AA: U Sarajevu otvoren jedinstveni adrenalin park

"Poznato je da su širom svijeta adrenalin atrakcije privlačne turistima. Projekat smo počeli prošle godine, a koštalo je oko 56.000 KM. On je jedinstven zbog ambijenta, jer nećete nigdje naći ovakvu vrstu staze, sa svim vrstama prepreke", pojasnio je Efendić.

Dodao je da je adrenalin staza besplatna u prvoj sedmici od 16 sati, a nakon toga će se utvrditi termini i cijene.

Vježbu spašavanja izveo je tim Gorske službe spašavanja Novi Grad.

Fahrudin Dobrača, vođa tima GSS Novi Grad, izjavio je da su danas tu da brinu za sigurnost svih učesnika.

"Adrenalinski sport dobro doprinosi savladanju stresa. Konstantno ćemo biti tu, pogotovo narednih sedam dana. Napravit ćemo sigurnu priču. Ovo je rijetka situacija u svijetu i Evropi da u urbanom dijelu grada imaju adrenalinski sportovi. Umjesto da idu na kafu ili budu u virtuelnom svijetu, mogu doći ovdje da osjete adrenalin", dodao je Dobrača.

Samir Salihović, rukovodilac sportskih objekata u JP "Lokom", izrazio je zadovoljstvo što je Centar dobio još jedan sadržaj.

"Mislim da u gradu ne postoji ovakav sadržaj", rekao je Salihović.

Centar "Safet Zajko" smješten je u središtu Novog Grada, udaljen pet minuta od tramvajskog i autobuskog saobraćaja.

Park sadrži atletsku stazu, fudbalski teren s vještačkom travom, teren za skok udalj, košarkaški teren, dječija igrališta, teren za odbojku na pijesku, teniska igrališta, šadrvane i klupe za odmor te druge sadržaje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije