U Centru 'Safet Zajko' održan koncert duhovne muzike

Fena
U Centru 'Safet Zajko' održan koncert duhovne muzike
FOTO: Fena / Centar "Safet Zajko"
Općina Novi Grad Sarajevo organizirala je trećeg dana Ramazanskog bajrama druženje uz koncert duhovne muzike na kojem su nastupili hafiz Aziz Alili, Zejd Šoto, Mesut Kurtiš i Ahmed Alili.

Koncert je održan u Centru "Safet Zajko", gdje su mnogobrojni posjetioci uživali u raznovrsnim interpretacijama ilahija i kasida.

Otvorio ga je poznati bosanskohercegovački interpretator duhovne muzike Zejd Šoto, koji već godinama svojim glasom oduševljava domaću i inozemnu publiku.

Novogradsku publiku Šoto je počastio vokalnim izvedbama ilahija i kasida na bosanskom, turskom i engleskom jeziku. Osim najnovijih interpretacija, izvedene su i neke starije poznate ilahije uz koje su odrastale starije generacije.

Prisutni su mogli čuti i poznate ilahije u izvedbi jednog od najboljih učača ilahija i Kur'ana hafiza Aziza Alilija i njegovog sina Ahmeda, kao i interpretacije poznatog tursko-makedonskog interpretatora duhovne muzike Mesuta Kurtiša.

Koncert je održan u sklopu manifestacije "Novogradski dani 2018", a prisustvovalo mu je blizu dvije hiljade građana, saopćeno je iz press službe Općine Novi Grad Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije