U Sarajevu jutros počeo saobraćajni kolaps koji će trajati mjesec dana!

3
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros počeo saobraćajni kolaps koji će trajati mjesec dana!
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Haos je...

Jutro ovog 2. oktobra za brojne Sarajlije počelo je prilično haotično.

Mnogi koji koriste tramvaj na putu do posla tek su na "skretanju" prema Mašinskoj doznali da tramvaji rade samo na ovoj liniji (četvorka), ne i do Baščaršije.

Ukoliko se, pak, vozite "komercijalom" ili automobilom upali ste u neviđenu saobraćajnu gužvu, jer je GRAS jutros počeo sanirati dio tramvajske pruge, preciznije, dionicu tzv. “S“ krivine.

Naime, tačno ispred "S" krivine postavljene su barikade, pa se vozila iz tri trake preusmjeravaju u ulice Franje Račkog - Vilsonovo šetalište - Kotromanića, gdje je potpuni haos.

Oni, koji su znali šta će ih jutros dočekati, pa su krenuli taksijem, također su upali u gužvu, a i oni koji su krenuli Vilsonovim nisu imali više sreće...

Mnogi građani negoduju i s pravom se pitaju zbog čega ovi radovi nisu mogli biti obavljeni tokom proljeća, kada smo svi bili u karantinu, te tramvaji nisu radili. Ili se pitaju zašto nisu adekvatno i pravovremeno obaviješteni o ovome - jučer, na press konferenciji GRAS-a nije bilo ni riječi o ovim radovima, a saopćenje u kojem su poslali obavijest stiglo je jučer poslijepodne...

No, na gužvu se pripremite, jer je GRAS najavio da će radovi trajati mjesec dana, do 1. novembra ove godine.

Na relaciji Muzeji - Baščaršija – Muzeji umjesto tramvaja saobraćat će autobusi, a vozna karta će važiti prilikom presjedanja iz jednog vida prevoza u drugi. 

Linija 31e Vijećnica - Dobrinja će mijenjati trasu tako što će saobraćati ulicom Franje Račkog, Vilsonovo šetalište i Kotromanića do ul. Hiseta a zatim ustaljenom trasom u smjeru prema Vijećnici.

Također, linija 27e Drvenija – Hrasnica (Famos) će mijenjati trasu tako što će saobraćati ulicom Franje Račkog i Vilsonovo šetalište do ul. Vrbanja a zatim ustaljenom trasom u smjeru prema Drveniji, kao i ulicom Hamze Hume i Maršala Tita u smjeru prema Hrasnici; Linija 41 Drvenija - Gornji Velešići će mijenjati trasu tako što će saobraćati ulicom Halida Kajtaza, zatim ul. Zmaja od Bosne, Franje Račkog i Vilsonovo šetalište do ul. Vrbanja, a zatim ustaljenom trasom u smjeru prema Drveniji, kao i ulicom Hamze Hume, Maršala Tita i dalje ustaljenom trasom u smjeru prema Gornjim Velešićima.

Također, zbog radova se danas od 7 do 17 sati obustavlja saobraćaj u ulici Čobanija (broj 1), a u Drinskoj večeras od 22 sata pa do ujutro do 6 - i ovdje GRAS odvija radove koji će trajati do kraja novembra. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije