Velike gužve u Sarajevu: Počela sanacija pruge, evo gdje je obustavljen saobraćaj

0
Radiosarajevo.ba
Velike gužve u Sarajevu: Počela sanacija pruge, evo gdje je obustavljen saobraćaj
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Kako je i najavljeno, GRAS je baš ovog jutra, nakon više decenija, počeo radove na sanaciji tramvajske pruge u Sarajevu, preciznije, dionice tzv. “S“ krivine.

U gradu su jutros velike gužve iz pravca Ilidže prema gradu (i na glavnoj cesti i na Vilsonovom), a mnogi građani negoduju i pitaju se zbog čega ovi radovi nisu mogli biti obavljeni tokom proljeća, kada smo svi bili u karantinu, te tramvaji nisu radili.

Naime, jutros je saobraćaj potpuno obustavljen na pružnom prelazu „S“ krivina u ulici Zmaja od Bosne. Saobraćaj se preusmjerava na ulice Franje Račkog - Vilsonovo šetalište - Kotromanića i izlazi na ulicu Hiseta.

Tramvajski saobraćaj, inače, obavlja se samo na relaciji Ilidža - Željeznička stanica.

Na relaciji Muzeji - Baščaršija – Muzeji umjesto tramvaja saobraćat će autobusi, a vozna karta će važiti prilikom presjedanja iz jednog vida prevoza u drugi. Linija 31e Vijećnica - Dobrinja će mijenjati trasu tako što će saobraćati ulicom Franje Račkog, Vilsonovo šetalište i Kotromanića do ul. Hiseta a zatim ustaljenom trasom u smjeru prema Vijećnici.

Također, linija 27e Drvenija – Hrasnica (Famos) će mijenjati trasu tako što će saobraćati ulicom Franje Račkog i Vilsonovo šetalište do ul. Vrbanja a zatim ustaljenom trasom u smjeru prema Drveniji, kao i ulicom Hamze Hume i Maršala Tita u smjeru prema Hrasnici; Linija 41 Drvenija - Gornji Velešići će mijenjati trasu tako što će saobraćati ulicom Halida Kajtaza, zatim ul. Zmaja od Bosne, Franje Račkog i Vilsonovo šetalište do ul. Vrbanja, a zatim ustaljenom trasom u smjeru prema Drveniji, kao i ulicom Hamze Hume, Maršala Tita i dalje ustaljenom trasom u smjeru prema Gornjim Velešićima.

Također, zbog radova se danas od 7 do 17 sati obustavlja saobraćaj u ulici Čobanija (broj 1), a u Drinskoj večeras od 22 sata pa do ujutro do 6 - i ovdje GRAS odvija radove koji će trajati do kraja novembra. 

Potom, etapno će se obustavljati saobraćaj u ulici Gorica od raskrsnice sa ulicom Tepebašina do raskrsnice sa ulicom Avde Hume od 8 do 16 sati. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Tepebašina - Odobašina - Dajanli Ibrahim bega - Braće Begić -H.Kulenovića - Avde Hume i obratno.

BIHAMK navodi da će se danas usporeno saobraćati u sljedećim ulicama u Sarajevu: Butmirska cesta, Dženetića čikma, Zaima Šarca, Hadžibešireva, Armaganuša, Kovačeva, Mehmed-paše Sokolovića, Nusreta Šišića Dede, Francuske revolucije, Nihadija, Ibrahima Hafiza Ridžanovića, Hamida Beširevića, Hasana Bibera, Hrasnička cesta, Gabelina, Armije RBIH, Ivana Cankara, Bjelašnička, Hamdije Čemerlića, Grbavička, Zmaja od Bosne, Mula Mustafe Bašeskije, Branilaca Šipa, Džemala Bijedića (kod br.202), Čobanija i Hamdije Kreševljakovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije