Na trgu ispred Ekonomskog fakulteta nova Nextbike stanica

Radiosarajevo.ba
Na trgu ispred Ekonomskog fakulteta nova Nextbike stanica
Sarajevo je od danas bogatije za još jednu Nexbike stanicu, te će građani glavnog grada BiH imati priliku da svoje najdraže prevozno sredstvo koriste na stanici koja se nalazi na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović u općini Stari Grad.

Riječ je o devetoj po redu Nextbike stanici u Sarajevu, čije postavljanje su omogućili Općina Stari Grad i Addiko Bank dd., te je sigurno da će nova stanica u srcu grada obradovati sve Nextbike korisnike, naročito studente koji će od sada moći koristiti bicikl kao svakodnevni oblik prevoza.

"Addiko banka posebnu pažnju posvećuje mladima. Ušli smo u Nextbike projekat u Sarajevu i Tuzli sa željom da omogućimo mladima, ali i ostalim građanima zdraviji način prijevoza te kvalitetnije životne uslove kroz efekte ovog projekta", izjavio je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko banke.

Nakon nedavnog uspostavljanja sistema u Tuzli, Nextbike tim se nastavlja fokusirati na širenje mreže bicikala u Sarajevu, ali i na pregovaranje sa drugim bh. gradovima. Prema riječima managera projekta Ahmeda Ćerimovića, na Nextbike adresu stalno stižu upiti od strane građana, ali i nekih gradskih institucija u vezi sa povećavanjem broja gradskih bicikala i širenjem Nextbike mreže.

Prva sarajevska općina koja je, prepoznavši benefite ovog projekta za grad i građane Sarajeva, odlučila sufinansirati implementaciju jedne Nextbike stanice je upravo Općina Stari Grad.

"Iako je Stari Grad najatraktivnija turistička destinacija ranije nije bila u mogućnosti da se uključi u ovaj projekat. Zbog turista, studenata, ali i svih građana koji žive ovdje ili posjećuju Stari Grad, odlučili smo da finansijski podržimo ovaj projekat. Vjerujemo da će svi građani i turisti u punom kapacitetu koristiti ovaj vid prevoza“, istakli su u Sektoru za lokalni razvoj, posredstvom kojeg je i ostvarena saradnja s Nextbike BiH.

Ukupna vrijednost ove Nextbike stanice iznosi 32.837,41 KM, a njena implementacija je pomognuta subvencijom Općine Stari Grad u iznosu 7.000,00 KM, dok su ostatak sredstava obezbijedili Addiko Bank dd i Nextbike BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije