Zdrava vožnja: Nextbike otvorio stanicu i na Dobrinji

Radiosarajevo.ba
Zdrava vožnja: Nextbike otvorio stanicu i na Dobrinji
Jedan od najvećih sistema gradskih bicikala, koji je prije nešto manje od godinu dana zaživio u Sarajevu, danas je otvorio novu stanicu u naselju Dobrinja.

Lokacija, koju je dodijelila Općina Novi Grad, na kojoj će biti postavljeni bicikli nalazi se s bočne strane sportske dvorane između Bulevara Mimar Sinana i Bulevara branilaca Dobrinje.

"Ovo je osma po redu Nextbike stanica u Sarajevu, a u ovoj godini planiramo otvaranje još jedne stanice na području Općine Stari grad, kao i uspostavljanje Nextbike sistema u Tuzli", izjavio je direktor projekta u BiH, Ahmed Ćerimović.

Prema mišljenju građana, sistem javnih bicikala je jedan od najboljih i najkorisnijih projekata koji je u posljednje vrijeme realiziran u našem gradu. Ovu statistiku potvrđuju i brojke od preko 22.000 realiziranih najmova i više od 56.000 pređenih kilometara u periodu od nepunih godinu dana.

"Drago nam je da su građani prepoznali brojne benefite korištenja bicikla kao prijevoznog sredstva i da svakodnevno koriste Nextbike sistem, kao i da infrastrukturni projekti izgradnje biciklističkih staza prate i podstiču razvoj biciklizma u Sarajevu. Također je od velikog značaja i to da trend zdravog načina života i svijest o čuvanju okoline postaje sve prisutniji kod nas, što potvrđuje sve veći broj društeno-korisnih projekata koje realiziraju nevladine organizacije, udruženja i gradske institucije", dodao je Ćerimović.

Podsjećamo da je nedavno izgrađena i biciklistička staza koja vodi do naselja Dobrinja, što će olakšati korištenje bicikala, odnosno poboljšati mobilnost građana ovog dijela grada.

Sve informacije o načinu registracije i korištenja bicikala moguće je pronaći na oficijelnoj web i Facebook stranici Nextbike BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije