Građani Sarajeva na Nextbike biciklima prešli 48.000 kilometara

Fena
Građani Sarajeva na Nextbike biciklima prešli 48.000 kilometara
/ Nextbike
Nakon što je 1. juna ove godine u Sarajevu pokrenut sistem gradskih bicikala ''Nextbike'', građani Sarajeva su na ''Nextbike'' biciklima prešli više od 48.000 kilometara i poštedjeli okoliš za više od sedam tona emisije ugljen dioksida (CO2). 

Pored toga što doprinosi zaštiti okoliša, građani Sarajeva su Nextbike prepoznali kao rješenje za svakodnevne gužve u saobraćaju, probleme s parkingom, a za mnoge i kao način održavanja forme i zdravog načina života, saopćeno je iz Nextbikea.

"Iako problem zagađenja zraka uvijek eskalira i postane aktuelan u zimskom periodu, evidentno je da i u ostalim mjesecima tokom godine situacija nije mnogo bolja. Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima u ovoj godini i našim doprinosom za čist i zdrav okoliš. Već pripremamo projekte za narednu godinu u kojoj planiramo širenje mreže lokacija u Sarajevu, ali i uvođenje Nextbike sistema u druge gradove u BiH", rekao je direktor projekta ''Nextbike BiH'' Ahmed Ćerimović.

''Nextbike'' predstavlja pozitivan primjer kako se može uticati na poboljšanje kvaliteta zraka, ali i općenito na poboljšanje kvaliteta života u gradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije