Sarajlije oduševljene Nextbikeom

Radiosarajevo.ba
Sarajlije oduševljene Nextbikeom
Nextbike, bicikli za iznajmljivanje iz dana u dan su sve popularniji u našem glavnom gradu. Samo deset dana je prošlo od puštanja u rad fantastičnog Nextbike sistema, a bicikli su postali pravi hit.

Primijetili smo da ih naši sugrađani koriste prilikom dolaska i odlaska na posao, za rekreaciju ali i obavljanje svakodnevnih aktivnosti u dijelovima grada u kojem su postavljeni Nextbike terminali.

Tim povodom smo razgovarali i s timom Nextbike BiH koji su rekli da su reakcije građana prevazišle sva očekivanja:

„Prvi rezultati su odlični i govore o visokom stepenu korištenja Nextbike bicikala u Sarajevu. Statistike pokazuju da Sarajevo bilježi tri najma po biciklu u jednom danu. Uz podatak da se do sada registriralo preko 1.200 članova, ovo je jasan pokazatelj da su naši sugrađani jako zadovoljni Nextbike sistemom i da su dugo čekali priliku da koriste ovakvu vrstu prijevoza“, kaže Ahmed Ćerimović, direktor projekta Nextbike BiH.

Podsjećamo za sada su bicikli dostupni na šest lokacija:

- Alta Shopping Centar,

- Importanne Centar,

- Zmaja od Bosne 47 (kod hotela Bristol),

- Općina Novi Grad,

- Sportski centar Safet Zajko i

- Hotel Radon Plaza.

Nextbike sistem funkcionira na način da se bicikl iznajmi na jedno lokaciji, a vrati na drugoj. Primjerice, ako živite u općini Novi Grad, a radite u općini Novo Sarajevo, bicikl ćete iznajmiti na terminalu ispred Općine Novi Grad, a vratiti na terminalu kod hotela Bristol.

S Nextbike biciklima izbjegavate velike gradske gužve, rekreirate se, te štedite novac jer je ovakav vid prijevoza ekonomičan i vrlo praktičan za primjenu.

Više informacija potražite na web stranici www.nextbike.ba ili putem telefona 033 28 21 29.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije