Popularni Fazlinovići prvi provozali bicikle 'Nextbike'

Radiosarajevo.ba
Popularni Fazlinovići prvi provozali bicikle 'Nextbike'
Izet, Rukfaš i Damir prvi su iznajmili i provozali bicikle postavljene na projektu 'Nextbike'.

Porodica Fazlinović iz regionalno popularne serije Lud, zbunjen, normalan testirala je danas u Sarajevu novi sistem iznajmljivanja bicikala kojim se glavni grad BiH priključio evropskim metropolama.

Sudeći prema fotografijama, Izet, Rukfaš i Damir imali su divno "porodično druženje" vozeći bicikla duž biciklističke staze u Općini Novi Grad.

Kao i ostale moderne porodice, Fazlinovići su prije vožnje napravili selfie.

Promocija ovog hvale vrijednog projekta održana je ispred zgrade Općine Novi Grad, a uveličali su je junaci serije Lud. zbunjen, normalan - Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Moamer Kasumović. 

Podsjećamo, ambiciozni projekt Bike sharing sistem "Nextbike" promoviran je danas, a uključuje jednostavnu registraciju uz plaćanje godišnje članarine 20 KM koja omogućuje iznajmljivanje bicikala na šest lokacija u Sarajevu ali i više od 100 gradova u svijetu.

Prvih 30 minuta "rentanja" bicikla je besplatno a potom se s pomenutog prepaid računa skida iznos od 1,5 KM za svaki sat vožnje, odnosno 20 KM za vožnju dužu od pet sati.

Stanice s biciklima nalaze se na šest lokacija u Sarajevu: Hotelu Radon plaza, Sportskom centru Safet Zajko, Općini Novi Grad, Hotelu Bristol, shoping centrima Importane i Alta.

Ukupno je dostupno 50 bicikala. Registracija je moguća na tri načina – putem weba, aplikacije ili direktno na terminalu.

Ako se zna kakve problem muče stanovnici Sarajeva s parkingom, zagađenjem životne sredine, nedostatkom prostora za rekreaciju, već sada se može reći da projekt Nexbike predstavlja pun pogodak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije