Dan nastavnika / Odluka: U sarajevskim školama u petak nema nastave

03. 10. 2019. u 08:21:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 500

Zineta Bogunić, ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je donijela Odluku kojom se utvrđuje izmjena nastavnog kalendara za školsku 2019/2020. godinu tako što će 4. oktobar 2019. godine biti nenastavni dan.

To znači da djeca u sarajevskim školama neće imati nastavu, ali je radni dan za učitelje, nastavnike i druge zaposlenike.

“Nastava za navedeni dan će se realizovati u skladu s naknadnom odlukom”, obavijest je koja je poslana u škole.

 

Odluka kojom se utvrđuje izmjena nastavnog kalendara za školsku 2019/2020. godinu - undefinedScreenshot: Odluka kojom se utvrđuje izmjena nastavnog kalendara za školsku 2019/2020. godinu

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. oktobra. Taj je dan prilika da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.

Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje nanivo društvene važnosti i izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju.

KOMENTARI (1)