Sarajevo / U Općoj bolnici svečano otvaranje Odjela pedijatrije

02. 10. 2019. u 08:18:00 Fena

Shares: 0

Prvi put od osnivanja Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' Sarajevo u toj zdravstvenoj ustanovi formirano je Odjeljenje pedijatrije, a svečano otvaranje je zakazano za danas.

Prvi put od osnivanja: Otvara se Odjel pedijatrije u Općoj bolnici

Prvi put od osnivanja Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo u ovoj zdravstvenoj ustanovi formirano je Odjeljenje pedijatrije, a svečano otvaranje je zakazano za srijedu, 2. oktobra 2019.godine u 11 sati u Konferencijskoj sali na II spratu upravne zgrade, navodi se u saopćenju Opće bolnice.

Moderno Odjeljenje pedijatrije smješteno je na površini od 740 kvadratnih metara, a čine ga Odsjek za prijem i dnevnu bolnicu, Odsjek za opću pedijatriju i Odsjek za neonatologiju.

Dnevna bolnica Odjeljenja pedijatrije je novina, a uz to je i pedijatrijsko savjetovalište. Odjeljenje raspolaže sa 15 terapeutskih kreveta, a buduće pacijente će liječiti devet pedijatara, dvije glavne i 16 pedijatrijskih sestara, koji će pružati sekundarni nivo zdravstvene zaštite.

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo osiguralo je iz budžeta za 2019. godinu finansijska sredstva potrebna za nabavku opreme, dok je prethodne godine osiguralo sredstva za rekonstrukciju prostora.

"Projekt od velikog javnog značaja pomogla je i kompanija Coca-Cola, koja će u danas donirati inkubator za prijevremeno rođenu djecu, ali i  studentice Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu Semra Zaimović, Šejla Manjgafić i Amna Delić, koje su besplatno oslikale prostor pedijatrije omiljenim likovima iz crtanih filmova da bi boravak pacijentima u toj zdravstvenoj ustanovi bio što ugodniji", saopćeno je iz Opće bolnice.

Studentice ALU od svog džeparca oslikale zidove Odjela pedijatrije u Općoj bolnici

Semra Zaimović, Šejla Manjgafić i Amna Delić, studentice III godine Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, ovih dana vrijedno oslikavaju prostore Odjela pedijatrije u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA