U Općoj bolnici otvorene najsavremenije operacione sale za abdominalnu hirurgiju i ginekologiju

6
FENA
U Općoj bolnici otvorene najsavremenije operacione sale za abdominalnu hirurgiju i ginekologiju
FOTO: Fena / Otvorene najsavremenije integrirane operacione sale za abdominalnu hirurgiju i ginekologiju

U Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš svečano su otvorene najsavremenije integrirane operacione sale za abdominalnu hirurgiju i ginekologiju.

Tim povodom uposlenicima, gostima i medijima obratio se direktor bolnice prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, govorivši o prednostima rada u integriranim operacionim salama.

"Ove operacijske sale imaju brojne prednosti, a jedna od najvećih vrijednosti je mogućnost simultanog prijenosa slike i tona, te komunikacija s kolegama iz cijelog svijeta tokom same operacije. Također, mogućnosti praćenja operacije putem video linka će značajno unaprijediti edukaciju mladih hirurga", kazao je Gavrankapetanović.

Poznati historičar odlučno: Da partizani nisu pobijedili, ni Bosna ni Bošnjaci ne bi opstali!

Poznati historičar odlučno: Da partizani nisu pobijedili, ni Bosna ni Bošnjaci ne bi opstali!

Inače, 10. maj se obilježava kao Dan bolnice koja u kontinuitetu radi već 158 godina i najstarija je zdravstvena ustanova u Bosni i Hercegovini.

Za uposlenike je upriličena akcija dobrovoljnog darivanja krvi, kao i dodatni besplatni pregledi pacijenata.

"Pregledi su se radili u Kabinetu za internističke bolesti na II spratu Upravne zgrade, od 10.00 do 14.00 sati a svi zainteresirani su mogli izmjeriti krvni pritisak, te dobiti korisne savjete o nefarmakološkim mjerama koje mogu dovesti do poboljšanja kontrole krvnog pritiska, preporuke o načinu života s dijagnozom srčane slabosti nakon preležanog infarkta miokarda, kao i savjete o važnosti prestanka konzumiranja cigareta", rečeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije