Eminentni skup doktora u Bosni i Hercegovini: U Sarajevo stiglo 60 polaznika iz cijelog svijeta

4
A. S.
Eminentni skup doktora u Bosni i Hercegovini: U Sarajevo stiglo 60 polaznika iz cijelog svijeta
Foto: Privatni album / Eminentni skup doktora u Sarajevu

U Općoj bolnici "Abdulah Nakaš" u Sarajevu u naredna dva dana održat će se emininetni skup doktora iz cijelog svijeta, gdje je domaćin direktor ove ustanvove prof. dr. Ismet Gavrankapetanović.

Prema saznanjima portala Radiosarajevo.ba, u glavni grad Bosne i Hercegovine stiglo je 60 polaznika iz cijelog svijeta, od toga 35 izvan naše zemlje i 25 domaćih stručnjaka.

Riječ je o skupu Europsko društvo za skočni zglob i stopalo, a kako smo saznali u Sarajevo su već stigli predsjednik i dva potpredsjednika ovog društva iz Lisabona, Bruxellesa i Lyona.

Vojnik EUFOR-a poginuo tokom šetnje kod Travnika

Vojnik EUFOR-a poginuo tokom šetnje kod Travnika

Predsjednik bh. sekcije Europskog društva za skočni zglob i stopalo dr. Dženan Jahić, koji je pohvalnim riječima najavio ovaj skup.

"Želja  nam je da promoviramo znanje o hirurgiji stopala i skočnog zgloba i napredne tehnike liječenja u našoj zemlji, i regionu. Ovo je prvi put da Europsko udruženje za stopalo i skočni zglob pravi kurs u našoj zemlji.

Značaj je veliki, jer podizanjem znanja hirurga, stvaramo prostor za kvalitetnije liječenje pacijenata sa ovom problematikom", kazao je dr. Dženan Jahić za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije