U februaru se nastavlja besplatna škola košarke za osnovce s Centra

Radiosarajevo.ba
U februaru se nastavlja besplatna škola košarke za osnovce s Centra
Općina Centar Sarajevo je u saradnji s Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ i u ovoj školskoj godini organizirala besplatnu školu košarke za učenike od petog do devetog razreda osnovnih škola s područja Centra.

Naime, košarka kao sportska disciplina zauzima značajno mjesto u programu tjelesnog i zdravstvenog odgoja osnovnih škola, a obiluje prirodnim oblicima kretanja kao što su trčanje, bacanje, hvatanje... te se samim tim temelji na brzini kretanja, prostorno-vremenskoj orijentaciji, ritmu i koordinaciji pokreta.

Osnovni cilj projekta je da se putem različitih sadržaja i elemenata košarkaške igre utječe na razvoj takmičarskog duha, te na jačanju volje, upornosti i odlučnosti kod djece.

Realizacija navedenog projekta za prvo polugodište školske 2016./2017. godine počela je 3. oktobra i trajala je do 29. decembra 2016. godine. U pomenutom periodu u sportskim salama FIS-a održano je 25 treninga za učenike iz jedanaest osnovnih škola s područja Centra. Treninzi su organizirani dva puta sedmično, ponedjeljkom i četvrtkom u terminu od 15 do 16 sati, a vodili su ih stručni nastavnici tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

Nakon pauze u vrijeme zimskog raspusta, besplatna škola košarke za osnovce nastavlja s radom u februaru, kada počinje i nastava za drugo polugodište.

Općina Centar je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 5.000 maraka, saopćeno je iz press službe Općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije