Druga policijska uprava od Općine Centar dobila tri motorna vozila

Radiosarajevo.ba
Druga policijska uprava od Općine Centar dobila tri motorna vozila
Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Motorna vozila za potrebe Druge policijske uprave MUP-a KS-a

Iako Općina kao jedinica lokalne samouprave nema direktnu nadležnost u oblasti sigurnosti, godinama izdvaja značajna finansijska sredstva kako bi podigla kvalitet rada policije, te na taj način svojim građanima obezbijedila što sigurnije uvjete za život.

Posljednji u nizu takvih primjera je nabavka tri motorna vozila marke Suzuki za potrebe Druge policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo.

Za nabavku ova tri motorna vozila Općina je iz budžetskih sredstava civilne zaštite izdvojila 88.800 maraka.

Tim povodom su načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, njen zamjenik Mustafa Mulić i vijećnik Dževad Topić u ponedjeljak, 21. maja 2018. godine ispred zgrade Policijske uprave u Ulici Augusta Brauna 5 na Marijin Dvoru izvršili primopredaju ovih vozila za potrebe Druge policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo u cilju što efikasnijeg vršenja poslova iz oblasti zaštite i spašavanja, kao i osiguranja javnog reda i mira na području općine Centar.

Motorna vozila za potrebe Druge policijske uprave MUP-a KS-a - undefinedMotorna vozila za potrebe Druge policijske uprave MUP-a KS-a (FOTO: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba)

Načelnik Ajnadžić je sa komesarom MUP-a KS Mevludinom Halilovićem potpisao ugovor o davanju na korištenje pomenutih motornih vozila.

Prema riječima načelnika Ajnadžića, Općina Centar godinama pomaže rad policijskih organa, a donacija vozila je nastavak dobre saradnje. 

"Mi svake godine izdvajamo sredstva za opremanje jedinica policije i poboljšanje uslova njihovog rada, a takvu praksu planiramo nastaviti i u budućnosti. Danas smo izvršili primopredaju tri terenska vozila za rad Druge policijske uprave, a sa ciljem jačanja sigurnosti građana i imovine na teritoriji općine Centar. Ova vozila su namijenjena za pojačanje policijskog nadzora u naseljima Soukbunar, Podhrastovi, Nahorevo i Nahorevska brda. U proteklom periodu uložili smo sredstva i za postavljanje video nadzora na najznačajnijim saobraćajnicama, kazao je Ajnadžić.

Komesar Halilović se zahvalio na ovoj donaciji, ali i na sveukupnoj podršci koju im Općina Centar godinama pruža.

"Želim se zahvaliti načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću za svu pomoć koju ste pružali godinama unazad. Općina Centar je u dosadašnjem periodu pokazala odgovornost i pomogla PU Centar sa donacijama vrlo vrijedne opreme što pokazuje i današnji dan kada smo dobili tri namjenska terenska vozila. Mislim da bi i druge općine trebale slijediti dobar primjer Općine Centar", dodao je Halilović.

Podsjećamo, u posljednjih nekoliko godina za opremanje policije ova lokalna zajednica izdvojila je oko 460 hiljada maraka, a s ovakvom podrškom, kako je to naglašeno, nastavit će i u budućnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije