Svečanim programom obilježen Dan Općine Trnovo

1
Radiosarajevo.ba
Svečanim programom obilježen Dan Općine Trnovo
Foto: Općina Trnovo FBiH / Amina Dedić

Prigodnim svečanim programom je je obilježen Dan Općine Trnovo, koji je započeo odavanjem počasti i polaganjem cvijeća na mezaru ratnog komadanta Prve bošnjačke brigade, Selima Hamzića, kod Alipašine džamije. Potom je odata počast i položeno cvijeće i na spomen-obilježju Veliko polje na Igmanu, svim poginulim pripadnicima Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine.

U sklopu obilježavanja organizovan je i obilazak Poslovno sportskog centra Trnovo koji je u fazi izgradnje sredstvima Općine Trnovo.

Nakon toga je uslijedila Svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su prisustvovali brojne zvanice iz javnog, političkog i kulturnog života Trnova, Kantona Sarajevo i Federacije BiH, kao i brojni građani. Svečanu sjednicu, koja je održana u Hotelu 'Bjelašnica', otvorila je predsjedavajuća Općinskog vijeća Amina Dedić i uputila čestitku povodom Dana Općine.

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

Pojedincima i kolektivima koji su dali naročit doprinos u razvoju i afirmaciji Trnova dodijeljena su ovogodišnjia Općinska priznanja. Povelja počasnog građanina uručena je Šefiku Džaferoviću i Edhemu Godinjaku, a dobitnik Plakete Općinskog vijeća je Mirza Terzo, dok je kolektivna Plaketa dodijeljena Lovačkom društvu Trnovo – sekciji Delijaši.

Općinsko priznanje Stećak dobili su: Jasmin Lindov, te posthumno za Zaima Omerbegovića i Šeću Hošića.

Zahvalnice Općine Trnovo su uručene: JKP Trnovo, Hotelu Bjelašnica, Mirsadu Keškiću, Jasminu Mehiću, Emiru Hrnjiću, Safetu ef. Muminoviću, dr. Adiju Hadžismajloviću i dr. Milišić Emiru.

Prvi rezultati istrage o velikom požaru kod Trnova: Lovački dom namjerno zapaljen

Prvi rezultati istrage o velikom požaru kod Trnova: Lovački dom namjerno zapaljen

U ime nagrađenih na priznanjima se zahvalio Mirza Terzo, v.d. ministra za boračka pitanja Federacije BiH, jedan od dobitnika priznanja. Zahvalio je Općini Trnovo na ukazanom povjerenju i dodjeljenim priznanjima.

Na svečanoj sjednici kratko se obratio i gospodin Džaferović, istaknuvši kako je sretan i zahvalan da je dobitnik povelje počasnog gradjanina naše lokalne zajednice.

Općinski načelnik Ibro Berilo u svom je obraćanju pozdravio sve prisutne, zahvalio svima koji su došli na obilježavanje, kao i svima onima koji doprinose razvoju i prosperitetu Trnova. Govorio je i o realizovanim projektima i onome što je urađeno u protekloj godini, te budućim planovima.

U svečanom dijelu programa su recitalom učešće uzeli i najmlađi stanovnici općine Trnovo, učenici Osnovne škole ”Zaim Kolar” Dejčići. Muzičke numere uz pratnju harmonike izveo je mladi Trnovljak, Adi Vatrić.

Povodom Dana Općine izašao je i novi broj Informativnog biltena Općine Trnovo za 2023. godinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije