Općine Hadžići i Trnovo dobile dvije nove autocisterne za pitku vodu

Radiosarajevo.ba
Općine Hadžići i Trnovo dobile dvije nove autocisterne za pitku vodu
Foto: Radiosarajevo.ba / Autocisterne u Hadžićima i Trnovu

Kantonalna uprava Civilne zaštite osigurala je autocisterne koje će koristiti na području općina Trnovo i Hadžići.

Tokom današnjeg potpisivanja ugovora i primopredaje koja je izvršena u krugu
ispostave Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, istaknuto je da će se ovim znatno poboljšati snabdijevanje građana pitkom vodom na području navedenih općina, posebno u ljetnim mjesecima.

Vozila su općinama Trnovo i Hadžići data na četverogodišnje korištenje s
mogućnošću produženja ugovora.

"Cisterne su višenamjenske i mulitifunkcionalne. Koristit će se za snabdijevanje stanovništva pitkom vodom u vremenu kada su redukcije vode ili su vode u ovim područjima zamućene. Naravno, mogu se koristiti i za druge potrebe, prije svega za sanaciju terena na području općina Hadžići i Trnovo, za pranje ulica, javnih površina. Njihov kapacitet je 8.000 litara i nadam se da će i Trnovo i Hadžići imati koristi od ovih cisterni", kazao je Jasmin Terović, direktor Uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo za TV SA.

Općina Trnovo će ove autocisterne koristiti za osiguranje pitke vode za trnovska sela.

"Naš vodovodni sistem u Općini Trnovo je sastavljen sa puno manjih vodosistema. U ljetnom periodu presuše. Ovaj projekt je zasnovan na tome da građani ne osjete taj nedostatak vode i nemamo ovakvu cisternu", rekao je pomoćnik načelnika Općine Trnovo u Službi civilne zaštite i inspekcijskih poslova Mirsad Mešić.

Svoju zahvalnost izrazio je i načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović.

"Cisterna će nam sigurno trebati prije svega za poboljšanje vodosnabdijevanja u dijelovima gdje ljeti dolazi do smanjenja izdašnosti planinskih vrela, a na dopunjavanju tih sistema pitkom vodom bit će angažovana skoro tri mjeseca bez prekida. U ime Općine Hadžići i općinske komunalne firme Komunalac, zahvaljujem se rukovodstvu Civilne zaštite KS koja je imala razumijevanja za naše zahtjeve i kupila ovu višenamjensku cisternu", istakao je načelnik Ejubović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije