Vještaci utvrdili: Vozilo Sanjina Sefića bilo ispravno, ali nije bilo kočenja

E. H.
Vještaci utvrdili: Vozilo Sanjina Sefića bilo ispravno, ali nije bilo kočenja
Pred Kantonalnim sudom u Sarajevu danas je nastavljeno suđenje Sanjinu Sefiću, koji je optužen da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su stradale studentice Edita Malkoč i Selma Agić.

Suđenje je nastavljeno saslušanjem saobraćajnih vještaka Nijaza Smajića i Jasmina Bijedića, koji su vještačili vozilo kojim je počinjena ova tragična saobraćajna nesreća u oktobru 2016. godine.

Vještak Bijedić utvrdio je da je vozilo Golf VI, kojim je upravljao Sefić, bilo potpuno ispravno, kao i to da nije bilo intenzivnog kočenja na mjestu nesreće. Njegov kolega Smajić dodao je kako tragovi pronađeni na mjestu nesreće potpuno odgovaraju Golfu VI koji je vozio Sefić.

Također, na vozilu su utvrđena oštećenja na desnom retrovizoru i donjem prednjem dijelu vozila, a napravljena je i usporedba materijala pronađenog na mjestu nesreće, te je utvrđeno da sigurno potiču sa vozila marke Golf VI.

"Kočioni sistem je također bio potpuno ispravan, a na disk-pločicama se nalazio jedan sloj korozije koji ukazuje na to da nije bilo intenzivnog kočenja, jer bi u tom slučaju korozija spala", istaknuo je vještak Bijedić na kraju svog izlaganja.

Naredni pretres u ovom predmetu zakazan je za 7. decembar.

Podsjećamo, optužnica tereti Sanjina Sefića da je 10. oktobra 2016. godine, u Sarajevu skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je automobilom usmrtio studentice Selmu Agić i Editu Malkoč. Optužnicom su obuhvaćeni i brojni drugi akteri, kao što su Sefićeva sestra Sara, Dino Alić, Saud Nišić i Amar Salihović, koji su osumnjičeni da su pomagali u bijegu počinitelju nakon izvršenja krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije