Nastavljeno suđenje Sanjinu Sefiću, novo ročište obilježio manji incident

E. H.
Nastavljeno suđenje Sanjinu Sefiću, novo ročište obilježio manji incident
Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održano novo ročište u slučaju Sanjin Sefić i to nakon više od 20 dana pauze i odluke da pretres počinje iznova.

Saslušana su četiri svjedoka, te su ponovo pred sud izašli Enes Malkoč i Amir Agić, očevi tragično preminulih djevojaka, u svojstvu oštećenih u ovom slučaju, te svjedoci Anesa Ernagić i Muamer Redžić.

"Na početku mog svjedočenja pitao sam zašto smo mi ponovo morali izaći pred sud i ko će biti sankcioniran zbog ponavljanja cijelog procesa. Također, zatražio sam i da kamere budu prisutne na ročištima, kako bi javnost saznala šta se sve dešava, na što su nam odgovorili da nismo mi nadležni za to i da to ne možemo tražiti", kazao je za Radiosarajevo.ba Amir Agić, otac tragično preminule Selme Agić.

On je pojasnio da je tokom svjedočenje druga dva svjedoka na današnjem ročištu došlo i do manjeg incidenta jer je, kako kaže, "advokat optuženog Kerim Čelik bio poprilično bezobrazan".

"Advokat Čelik je provocirao drugog svjedoka, ispreskakao je ovu djevojku zbog čega smo i mi morali reagirati na sve. Mi ovdje dođemo samo kao marionete, a nema ničega, ni države, ni zakona. Da nije medija, ja ne znam kako bismo se borili sa svima", zaključio je Agić.

Svjedokinja Anesa Ernagić svjedočila je u svojstvu očevica, pri čemu je nekoliko puta potvrdila da je na mjestu nesreće bilo upaljeno zeleno svjetlo za pješake.

Naredno saslušanje zakazano je 4. septembra kada će biti saslušano još devet svjedoka, a porodice preminulih djevojaka se nadaju da će to ubrzati cijeli proces.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije