Stotine Sarajlija učestvovalo u mirnoj šetnji protiv Povorke ponosa

Anadolija
Stotine Sarajlija učestvovalo u mirnoj šetnji protiv Povorke ponosa
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Dan tradicionalne porodice u Sarajevu

U Sarajevu je održana mirna šetnja “Dan tradicionalne porodice“. Organizatori Udruženje građana Svjetlo i nevladini partneri najavili su da se radi o skupu koji je odgovor na prvu “Povorku ponosa“, koja će se održati u nedjelju u glavnom bh. gradu.

Građani pristižu na manifestaciju Dan tradicionalne porodice: U 15 sati na Trgu BiH

Svi koji su željeli poslati poruku o važnosti očuvanja tradicionalne porodice i svih njenih vrijednosti okupili su se ispred Vječne vatre u Sarajevu. Istovremeno željeli su uputiti protest protiv sutrašnjeg održavanja “Povorke ponosa“.

Organizatori su istakli da je jako bitno očuvati tradicionalnu porodicu bez obzira na nacionalnu, etničku ili vjersku pripadnost.

Dan tradicionalne porodice: Veliko prisustvo policije, zatvorene ulice u Sarajevu

“Glavni razlog organizacije je da iskoristimo momentum da pošaljemo jednu dostojanstvenu poruku da posvetimo pažnju porodici. Da ovo društvo u potpunosti treba da vrednuje porodicu, porodične vrijednosti i brak zasnovan na konceptu pojmanja, kao braka muškarca i žene“, rekao je Ahmed Kulanić, glasnogovornik manifestacije “Dan tradicionalne porodice“.

Kulanić je naglasio da se učesnici “Dana tradicionalne porodice“ neće priključiti nikakvih za sutra najavljenim protestnim okupljanjima protiv “Povorke ponosa“.

Okupljenima su podijeljeni plavi i rozi baloni, a potom su učesnici “Dana tradicionalne porodice“ krenuli su u mirnu šetnju od Vječne vatre do Trga Bosne i Hercegovine ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH.

Po dolasku na Trg BiH pročitan je proglas, a kiša koja je počela padati prekinula je brojne najavljene govore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije