Dan tradicionalne porodice: Veliko prisustvo policije, zatvorene ulice u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Dan tradicionalne porodice: Veliko prisustvo policije, zatvorene ulice u Sarajevu
Foto: Admir Kuburović / Velike policijske snage na ulicama

Manifestacija Dan tradicionalne porodice bit će danas održana u Sarajevu, a dolazi kao odgovor na sutrašnju prvu bosanskohercegovačku Povorku ponosa.

Skup će početi u 14 sati, a organizator je UG Svjetlo. Učesnici manifestacije prošetat će ulicom Maršala Tita od Vječne vatre do Marijin-Dvora. 

Zbog održavanja manifestacije 'Dan tradicionalne porodice' koja je planirana na dionici Vječna vatra-plato Parlamentarne Skupštine BIH, danas od 13 do 16 sati bit će obustavljen saobraćaj u ulicama Maršala Tita i Vrbanja, kao i u zoni raskrsnice „Marijin dvor“ koja obuhvata ulice Maršala Tita, Fra-Anđela Zvizdovića, Zmaja od Bosne i Vrbanja. Primjetan je izuzetno veliki broj policijskih snaga. 

Organizatori su uoči okupljanja u saopćenju naveli da je cilj mirne šetnje, između ostalog, ukazivanje na 'prirodnost' tradicionalne porodice s aspekta nauke i religije, historijsku ukorijenjenost tradicionalne porodice u bosanskohercegovačkom društvu te vrijednosti porodice kao osnovne ćelije i stuba društva.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije