Nermin Nikšić o izbornom zakonu, povorci ponosa i osnivanju stranke u Tuzli

N. Ka.
Nermin Nikšić o izbornom zakonu, povorci ponosa i osnivanju stranke u Tuzli
Foto: Admir Kuburović / Nermin Nikšić

U centrali Socijaldemokratske partije BiH danas su predstavljene planirane aktivnosti u narednom periodu sa posebnim osvrtom na lokalne izbore.

Predsjednik SDP BIH Nermin Nikšić kazao je da su danas planirali da održe jedno kraće savjetovanje sa izabranim vijećnicama i vijećnicima i drugim zvaničnicima, te da faktičkčki počinju kampanju za lokalne izbore.

"Do kraja ovog mjeseca trebali bi da završimo izbore unutar stranke i da se okrenemo ka budućnosti. Mislim da ćemo obilježiti godišnjicu neformiranja vlasti na državnom nivou. Pokušat ćemo sa strankama koje su za da pokrenemo priču o izmjenama izbornog zakona, uvođenja institucije vanrednih izbora i elektronskog glasanja", kazao je Nikšić.

Istaknuo je da se ni u jednoj normalnoj zemlji ne može dopustiti da ovoliko dugo nema formirane vlasti nakon izbora.

"SDP BIH ostaje pri svojim stavovima i nećemo izdati svoje glasače. Jedini normalan način je da se pitaju građani za ovakvo stanje, ako ponovo budu isti rezultati onda i treba da bude ovako", kazao je Nikšić.

On je komentarisao da se SDP BIH neće baviti drugim strankama komentarišući osnivanje nove stranke danas u Tuzli i poručio je da se neće baviti njima sve dok se oni ne budu bavili njima.

"Moj lični stav o Povorci ponosa se ne razlikuje od stava SDP BiH jer je u naš Ustav ugrađena i jednakost ljudi. Nama smeta kroz različite pamflete koji se pojavljuju i napade na strane zvaničnike, jer BiH može samo opstati ako bude njegovala svoje različitosti", rekao je Nikšić.

O sastanku sa Fahrudinom Radončićem Nikšić je kazao da je to sve na osnovu odluka organa stranke jer traže partnere u drugim strankama za izmjene izbornih zakona i uvođenja vanrednih izbora, te rješenja ovakve političke situacije u BIH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije