Građani pristižu na manifestaciju Dan tradicionalne porodice: U 15 sati na Trgu BiH

Radiosarajevo.ba
Građani pristižu na manifestaciju Dan tradicionalne porodice: U 15 sati na Trgu BiH
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Dan tradicionalne porodice u Sarajevu

Manifestacija Dan tradicionalne porodice počela je danas  u 14 sati u Sarajevu, a dolazi kao odgovor na sutrašnju prvu bosanskohercegovačku Povorku ponosa.

Skup je počeo u 14 sati, a organizator je UG Svjetlo. Učesnici manifestacije prošetat će ulicom Maršala Tita od Vječne vatre do Marijin-Dvora. 

Građani već pristižu na Trg Bosne i Hercegovine, gdje će se obratiti prisutnim u 15 sati. 

Dan tradicionalne porodice: Veliko prisustvo policije, zatvorene ulice u Sarajevu

Organizatori su uoči okupljanja u saopćenju naveli da je cilj mirne šetnje, između ostalog, ukazivanje na 'prirodnost' tradicionalne porodice s aspekta nauke i religije, historijsku ukorijenjenost tradicionalne porodice u bosanskohercegovačkom društvu te vrijednosti porodice kao osnovne ćelije i stuba društva.

PR manifestacije 'Dan  tradicionalne porodice' Ahmed Kulanić u izjavi za novinare na početku skupa poslao je 'dostojanstvenu poruku da posvetimo pažnju porodici, da društvo treba da vrjednuje porodicu i porodične vrijednosti.'

"Ključna poruka je da mi vrednujemo porodicu, utemeljenu na braku između muškarca i žene. Fokusiranjem na porodicu i pričom o tradicionalnom konceptu porodice odašiljemo drugu poruku u odnosu na skup koji je najavljen za sutra. Ne možemo i nismo tu da zabranimo bilo čije demokratsko pravo da šeta i iskazuje mišljenje, ali jesmo da zamolimo sve nivoe vlasti, vladine i nevladine organizacija da posvetimo dodatnu pažnju porodici", poručio je. 

Na Trgu Bosne i Hercegovine ima nekoliko stotina građana Sarajeva. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije