Stojnić: Podigao sam krivičnu prijavu protiv Hadžibajrića, ovo je diktatura

E. H.
Stojnić: Podigao sam krivičnu prijavu protiv Hadžibajrića, ovo je diktatura
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Denis Stojnić
Denis Stojnić, koji je jutros deložiran iz drugog ugostiteljskog objekta u Općini Stari Grad, burno je reagirao na ova dešavanja, kazavši kako je podnio krivične prijave protiv načelnika ove općine Ibrahima Hadžibajrića i njegovih pomoćnika.

Kako je istaknuo Stojnić za Radiosarajevo.ba, njegovo mišljenje je da su ovo sve orkestrirani pokušaji da se on na neki način odstrani iz Općine Stari Grad, čemu će se usprotiviti u narednom periodu.

"Ugovor za ovaj ugostiteljski objekat potpisao sam još 2015. godine i odmah tada sam predao nadležnim strukturama za dobijanje urbanističke dozvole, kako bih renovirao taj prostor koji je zapaljen. Nakon dvije godine, početkom 2017. godine jednostavno sam dobio odbijenice, a nekoliko mjeseci kasnije naređena je deložacija. Meni samo nije jasno kako vas neko može deložirati uz objašnjenje da taj objekat nije za ugostiteljstvo, kad vam u ugovoru stoji da je taj objekat moguće koristiti jedino za te svrhe. Sada navode kako je razlog deložacije to što je zgrada u ruševnom stanju, pa ona je deset godina u ruševnom stanju, zato sam je i uzeo pod zakup, kako bih je renovirao i uredio", kazao je Stojnić.

Dodao je i kako je on bio jedini ponuđač koji je želio renovirati ovaj objekat, dok su drugi odustajali, pa čak i neki veliki brendovi kojima je ponuđen ovaj objekat, kao što je Coca Cola.

"Evo dostavljam vam sve papire, javnosti da vide da sam upravu i da saznaju kakvi se problemi dešavaju nama ugostiteljima koji pokušavamo pošteno da radimo. Ja samo želim da pravim i otvaram po zakonu, te da se bavim čime najbolje znam. Vlast nam kaže da treba zapošljavati ljude, ali kako da ih zapošljavamo kada smo dobili jednu diktaturu u Starom Gradu. Čovjek ruši sve što na demokratiju liči i ja poštujem da ljude koji rade na crno treba sakncionirati, ali ako neko kao ja poštuje zakon, zašto mu se uskraćuju prava da radi i zar je općina postala institucija koja se može privatizirati. Meni Hadžibajrić javno prijeti, na društvenim mrežama i u medijima, sve to je moguće vidjeti na Facebooku, a ja to nikada nisam radio jer je to sramotno", dodao je Stojnić.

Zbog svega toga, kako ističe, podignuo je krivične prijave protiv načelnika Hadžibajrića i njegovih pomoćnika, a cijeli slučaj prijavio je antikorupcionom timu, u nadi da će mu oni pomoći u rješavanju problema.

"Jedino Denis Stojnić nema baštu u Starom Gradu, jedino mene deložiraju, pale mi automobil, bacaju bombe na moje ugostiteljske objekte i postavljaju bombu pred ulazna vrata moje kuće. Dolaze mi u objekte i tokom deložacije se pojavljuju ljudi iz kriminalnog miljea, koji nemaju veze s Općinom. Mislim da sam do sada bio fer i korektan, da sam želio na ispravan način održati posao, ali čini se da ću sada morati da se borim za svoj život, ali i za svoj posao. Samo se nadam da nije rješenje ovog slučaja da padne mrtva glava. Prijavio sam ovaj slučaj tužilaštvu, SIPA-i, antikorupcionom timu, jednostavno želim da dođem do svojih prava i da ih zaštitim", zaključio je Stojnić.

Podsjećamo, iz Općine Stari Grad su naveli kako su deložirali Stojnića jer je nelegalnim radovima ugrozio građane. Kao razloge za deložaciju iz ovog poslovnog prostora naveli su nelegalno izvedene radove unutar objekta, odnosno rušenje međuspratne konstrukcije i pregradnih zidova, te povećanje otvora na prozorima i vratima, koji su direktno ugrozili statiku objekta.

Istaknuli su i kako je krajem augusta podnesen zahtjev stanara zgrade na ovoj adresi, kojim su tražili od općine da poduzme hitne mjere zaštite i sugurnosti objekta, jer su pretrpjeli veliku štetu, posebno u zimskom periodu zbog smrzavanja ogoljenih cijevi i instalacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije