Šteta se ponovo pohvalio na društvenim mrežama: Građanima smo uspjeli vratiti veliki broj linija

7
Radiosarajevo.ba
Šteta se ponovo pohvalio na društvenim mrežama: Građanima smo uspjeli vratiti veliki broj linija
Radiosarajevo.ba / Adnan Šteta

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo ponovo se pohvalio na društvenim mrežama rezultatima rada. 

Naime, on je naveo da je 2,8 miliona putnika koristilo 10 autobuskih linija koje su prije dvije godine vraćene građanima.

"Prije dvije godine, na današnji dan, 10 autobuskih linija počelo je ponovo saobraćati, nakon što u ranijim perioduma nisu saobraćale redovno ili nikako nisu bile funkcionalne. Od njihovog ponovnog uvođenja do danas, broj putnika je rastao.

Vlada FBiH donijela tri važne odluke iz boračke oblasti: Tiču se novčanih isplata

Vlada FBiH donijela tri važne odluke iz boračke oblasti: Tiču se novčanih isplata

Prije dvije godine su u funkciju vraćene sljedeće linije: Ilidža - Hadžići - Drozgometva, Ilidža - Hadžići - Vukovići, Ilidža - Osjek, Otoka - Boljakov Potok, Nedžarići - Dobrinja, Drvenija - Pofalići, Stup - Vogošća, Stup - Dobroševići, Tarčin - Budmolići, Vogošća - ul. Ahmeda Rizve - Gora. 2,8 miliona putnika koristilo je ovih 10 autobuskih linija od njihovog ponovnog vraćanja u saobraćaj do danas", poručio je Šteta.

Istakao je da je najveći broj putnika zabilježen je na liniji Stup-Vogošća i to 448.677 putnika. Slijedi autobuska linija Drvenija-Pofalići koja je imala 400.011 putnika, a na trećem mjestu po broju korisnika je linija Stup - Dobroševići koju je koristilo 392.586 putnika.

U ponoć počeli novi radovi u Sarajevu: Oglasio se ministar Adnan Šteta

U ponoć počeli novi radovi u Sarajevu: Oglasio se ministar Adnan Šteta

"Kada smo prije tri godine uradili istraživanje u Ministarstvu saobraćaja, dobili smo rezultate koji su bili naš putokaz za djelovanje. Građani su u velikom broju bili nezadovoljni redovnošću linija, prvenstveno u autobuskom i minibuskom saobraćaju. Od tog perioda, do danas, građanima našeg kantona uspjeli smo vratiti veliki broj linija koje godinama nisu redovno saobraćale ili nisu bile nikako u funkciji. Imamo još posla, ali napredak je vidljiv. Ponosan sam što se građani vraćaju u javni prevoz, jer je redovan i pouzdan. Broj korisnika konstantno raste. Imamo određenih izazova na još nekim linijama, i sa prevoznicima nalazimo rješenja", napisao je Šteta u objavi.

Ministar je podsjetio da, pored ovih 10 linija, u julu 2022. godine nakon što su godinama bile neredovne, u funkciju su vraćene linije Dom Armije - Bare, Stup - Dobroševići - Rječica, Željeznička stanica - Rajlovac, Dom Armije - Koševsko Brdo i Stup - Smiljevići. 

"Ministarstvo saobraćaja svakodnevno prati dešavanja na terenu i u skladu sa svim mogućnostima djeluje prema prevoznicima, kako bi građani u cijelom kantonu bili zadovoljni uslugom javnog prevoza. Komentari građana koji koriste ove linije su dobri, što daje dodatni motiv Ministarstvu saobraćaja da nastavi djelovati u razvoju javnog prevoza u cijelom kantonu", zaključio je Šteta. 

2,8 miliona putnika koristilo 10 autobuskih linija koje su prije dvije godine vraćene građanima Prije dvije godine, na...

Posted by Adnan Šteta on Thursday, August 29, 2024

U komentarima građani su iskazali nezadovoljstvo problemima koje i dalje postoje u javnom prevozu. Navode da u određenim naseljima "djeca moraju pješačiti kilometrima do autobuske stanice". Drugi korisnik se žalio da određene linije koje su vraćene nisu redovne. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije