Sarajevo: Danas obustava saobraćaja u centru grada

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Danas obustava saobraćaja u centru grada
/ Radiosarajevo.ba
Niske temperature ovoga jutra pogoduju formiranju poledice na kolovozu, pa vozače pozivamo na oprezniju vožnju.

Poseban oprez savjetujemo na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na putevima u južnim i jugozapadnim krajevima, upozoravamo na jake udare vjetra. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno. Zadržavanja na ostalim graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta,javlja BIHAMK.

Danas (31.12.2016.) od 12 sati pa do 03.01.2017.godine do 24 sata, zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

KANTON SARAJEVO
- Zbog organizovanog dočeka 2017. godine na platou Parlamenta BIH, doći će do izmjene u režimu saobraćaja danas (31.12.) od 18 sati do 01.01.2017.g. do 06 sati.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od:

-Zabrane saobraćaja za motorna vozila u ulici Maršala Tita (na dijelu od raskrsnice sa ulicom Alipašina do raskrsnice sa ulicom Fra Anđela Zvizdovića), ulici Zmaja od Bosne (za smjer Baščaršija-Ilidža od raskrsnice sa ulicom Fra Anđela Zvizdovića do raskrsnice sa ulicom Halida Kajtaza-I transferzala, a za smjer Ilidža-Baščaršija na djelu od spoja sa ulicom Hamdije Čemerlića do spoja sa ulicom Vrbanja), ulici Hiseta (od spoja sa ulicom Vrbanja do spoja sa ulicom Hamze Hume), ulici Vrbanja (od spoja sa ulicom Vilsonovo šetalište do spoja sa ulicom Hiseta), ulici Kotromanića i mostu Suade Dilberović i Olge Sučić.
Alternativni pravci za vrijeme izmjene režima saobraćaja po smjerovima:
-Maršala Tita-Alipašina-Jukićeva-Z. Džumhura-Braće Begić-Halida Kajtaza-Zmaja od Bosne;
-Hamze Hume--Kranjčevićeva-Halida Kajtaza-Zmaja od Bosne;
-Zmaja od Bosne-H. Čemerlića-Grbavička-Terezije-most “Skenderija”-Obala Kulina bana.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije