Danas i sutra obustava saobraćaja: Pročitajte gdje i kada!

Radiosarajevo.ba
Danas i sutra obustava saobraćaja: Pročitajte gdje i kada!
Zbog proslave Nove 2017. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je uputilo saopćenje o privremenoj izmjeni režima saobraćaja u glavnom gradu BiH.

Dana 30.12.2016.godine u periodu od 18 do 23,55 sati , u vrijeme održavanja generalne probe, saobraćaj će biti obustavljen u ulici Zmaja od Bosne, smjer Ilidža-Baščaršija, na dijelu ispred Trga BiH, a isti će biti preusmjeren na alternativne pravce, dok će se saobraćaj u suprotnoj kolovoznoj tarci, tj. smjer Baščaršija-Ilidža, odvijati normalno.

Dana 31.12.2016.godine, u periodu od 18 sati do šest sati dana 01.01.2017.godine, u vrijeme dočeka Nove godine, saobraćaj će biti obustavljen u ulici Zmaja od Bosne , u oba smjera, tj. od raskrsnice pomenute ulice sa ulicom Fra Anđela Zvizdovića, za smjer Baščaršija-Ilidža, a za smjer Ilidža-Baščaršija, od raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića. Takođe, u vrijeme navedene obustave saobraćaja u ulici Zmaja od Bosne , saobraćaj će biti obustavljen i u ulici Maršala Tita od raskrsnice nevedene ulice sa ulicom Alipašina, kao i u ulici Hiseta na dijelu od ulice Vrbanja do Skenderije. U vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativne pravce.

Za vrijeme obustave, u navedenim periodima, tramvajski saobraćaj će se odvijati na relaciji od Ilidže do Željezničke stanice i obratno, dok će se ostali vidovi javnog prevoza odvijati alternativnim pravcima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije