Šta se trebalo graditi na Marijin-Dvoru? Oglasili se iz Općine i otkrili zašto su zaustavili radove

4
Radiosarajevo.ba
Šta se trebalo graditi na Marijin-Dvoru? Oglasili se iz Općine i otkrili zašto su zaustavili radove
Foto: Srđan Mandić / Zaustavljeni radovi na Marijin-Dvoru

Nakon što smo sinoć iz medija saznali o pokretanju radova u zoni kvadranta A, na Marijin-dvoru, opštinska inspekcija je jutros obavila inspekcijski nadzor i ustanovila da izvođač nije imao sve neophodne saglasnosti.

Radovi su zaustavljeni, a više informacija ćemo objaviti u narednim danima, naveo je danas Srđan Mandić, načelnik sarajevske općine Centar.

Navodno je na zelenoj površini, iza hotela Holiday, predložena gradnja tri zgrade. Veća površina zemljišta je u vlasništvu firme Palace Investments, a dio pripada Općini Centar. Na objavi o radovima na gradilištu pisalo je da se gradi "privatni parking prostor", a da je rok gradnje 14 dana.

Oglasio se Milan Dunović: Demokratska fronta uputila amandman na Ustav BiH

Oglasio se Milan Dunović: Demokratska fronta uputila amandman na Ustav BiH

Nakon što smo sinoć iz medija saznali o pokretanju radova u zoni kvadranta A, na Marijin dvoru, opštinska inspekcija je...

Posted by Srđan Mandić on Saturday, December 24, 2022

"Želim naglasiti da Opština Centar nije protiv investicija i investitora, naprotiv! Međutim, zakoni i procedure se moraju poštovati i tu ne smije biti iznimke. Naša inspekcija će brzo biti u mogućnosti izdavati i prekršajne naloge", upozorio je Mandić, komentirajući ove radove, te zaključio:

"Još jednom molim sva zainteresovana pravna i fizička lica da poštuju propise. Vrijeme bezakonja je prošlo."

Inače, investitor ovog projekta je firma Palace Investments d.o.o. Sarajevo, iza koje stoji Tihomir Brajković iz Kiseljaka, a koji je gradio stambeni kompleks "Tibra" na Stupu, na ulazu u Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije