Kako bi trebao izgledati Regulacioni plan 'Gradski centar Marijin Dvor'

1
Radiosarajevo.ba
Kako bi trebao izgledati Regulacioni plan 'Gradski centar Marijin Dvor'
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Marijin Dvor

Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, kao nosilac izrade plana, dostavio je Službi za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar Prijedlog izmjena i dopuna Regulacionog plana "Gradski centar Marijin Dvor" (pomjeranje građevinske linije na južnoj strani radi izgradnje eskalatora), kao prvu fazu u izradi ovog planskog dokumenta.

Pomenuta općinska služba je na osnovu važećih zakonskih propisa organizovala javni uvid i tribinu u trajanju od 15 dana od dana objavljivanja na web stranici Općine Centar.

U navedenom periodu svi zainteresirani subjekti i javnost mogu dostaviti svoje sugestije ili primjedbe u pisanoj formi na Protokol Općine Centar-za Službu za investicije, komunalni razvoj i planiranje, u prostorijama MZ Marijin Dvor (Ulica Dolina 7), kao i elektronskim putem na mail: selma.islambegovic@centar.ba ili eldina.sehovic@centar.ba

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Izmjene i dopune ovog planskog dokumenta su urađene u skladu sa odlukom Općinskog vijeća Centar o pristupanju izradi ovog regulacionog plana koja je usvojena na 8. redovnoj sjednici codržanoj 29. jula 2021. godine.

Na općinskoj web stranici također svi zainteresovani mogu pronaći i usvojenu Odluku o pristupanju izradi plana, tekstualni dio prijedloga izmjena i dopuna plana, te grafički prilog-karta mreže građevinskih linija.

Regulacioni plan

Foto: Općina Centar: Regulacioni plan "Gradski centar Marijin Dvor

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije