Sramota: Dok je Sarajevo zatrpano u smeću, Rad predložio povećanje cijena odvoza smeća

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Konkurencija

Formirati drugu firmu koja ce se baviti istim poslom kao RAD. Pa tek onda mozemo da vidimo rezulta konkurencija , ko je bolji?

Kant Sarajevo

Bezobrazluku javnih kantonalnih preduzeća nema kraja. Osim sto ne rade svoj posao kako treba jos zavlaće svoje ruke u dzepove građana. I ovo je previše što plaćam što mi mjesecno odvuku 5 kg. smeca. Nacin naplate je katastrofa, naplacuju po kvadratu stambenog prostora kao da kvadrati proizvode smece a ne ljudi. Kanton treba da preispita i naćin naplate i usluge koje pruzaju ova preduzeća. Isto je i u Pokopu i Parkovima i upraviteljima zgrada i VIKu i Toplanama. Plaće 100 % veće nego u privredi tj realnom sektoru sa puno manje truda i RADa.

Otkazi pa socijala

Privatizirat, podijelit otkaze i uspostavit realnu socijalnu pomoc. Pa ko ne radi nek prezivljava na socijali.

Naravno

Pa sve je poskupilo. Prvo su seljaci poskupili. I treba dici cijene, ocigledno nedostaje novca da bi se grad odrzavao cistim. Kako populisticki glup clanak. Prejeftino je.

Stranačke rođačke firme

Pa sve je poskupilo. Prvo su seljaci poskupili. I treba dici cijene, ocigledno nedostaje novca da bi se grad odrzavao cistim. Kako populisticki glup clanak. Prejeftino je. ka Naravno ..Sve što im nedostaje dotira kanton iz budzeta kao i drugim JKP i JU. Nikad jos nisu ostali ni bez plaće ni toplog obroka prevoza a ni regresa i ostalih privilegija regulisanih internim pravilnicima poput placenog odsustva, prava na uvečan godišnji odmor, pravo na minuli staž, uvečani placeni rad nedeljama i praznicima, pravo na pomoc za lijecenje, pravo na besplatnu sahranu zaposlenika i blize rodbine itd.... Neka smanje svoje troskove i neka smanje nepotizam i uposlenike koji nista ne rade.Sve ista prezimena uposlenika po 15 istih.

adi

Lijepe riječi su ukras!

/ Najnovije