Sramota: Dok je Sarajevo zatrpano u smeću, Rad predložio povećanje cijena odvoza smeća

6
A. S.
Sramota: Dok je Sarajevo zatrpano u smeću, Rad predložio povećanje cijena odvoza smeća
FOTO: Radiosarajevo.ba / Odlaganje smeća u Sarajevu

Kantonalno javno komunalno preduzeće Rad uputilo je resornom Ministarstvu zahtjev za povećanjem cijene odvoza smeća koje će iznositi i do 75 posto!

V. d. direktorice Rada Vera Arnautović (Naša stranka) odlučila je poslati prijedlog kojim bi se građanima, ali i poslovnim subjektima povećala cijena odvoza smeća.

Portal Radiosarajevo.ba došao je u posjed ovog zahtjeva te smo kontaktirali resornog ministra Almira Bečarevića tragajući za autentičnošću ovog zahtjeva.

Na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH će se raspravljati o izbornom zakonu i zakonu o Sudu BiH

Na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH će se raspravljati o izbornom zakonu i zakonu o Sudu BiH

„Da, mogu potvrditi da smo dobili prijedlog novih cijena za odvoz komunalnog otpada“, kazao je  Almir Bečarević za Radiosarajevo.ba.

Prijedlog novih cijena usluga KJKP Rad
Foto: Radiosarajevo.ba: Prijedlog novih cijena usluga KJKP Rad

Zatim je pojasnio odluku direktorice Rada koja je potpisani dokument dostavila Ministarstvu komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS.

„Preduzeće Rad se obratilo Ministarstvu da proslijedim prema Vladi KS novi cjenovnik i u tom prijedlogu stoji povećanje cijene. za kompanije to povećanje bi išlo od 60 do 75 posto, a za građane je povećenje cijena planirano za 63,64 posto za odvoz smeća.

Odlaganje smeća u Sarajevu
FOTO: Radiosarajevo.ba: Odlaganje smeća u Sarajevu

Ovaj prijedlog je urađen pod krinkom zahtjeva Konkurencijskog vijeća, koje je već jednom kaznilo KJKP Rad sa 50.000 KM. Konkurencijsko vijeće nije tražilo povećanje cijena usluga već diferencirane cijene usluga za privredu", dodao je Bečarević. 

Ministar je naglasio da to ništa nije želio potpisati što je dobio od v. d. direktorice Rada Vera Arnautović.

"Cjenovnik je tražen iz razloga postupka koji se vodi kod Konkurencijskog vijeća, a jedino je neovisno stručno tijelo to koje utvrđuje prijedlog visine komunalnih naknada i dostavlja vladi na razmatranje. Ja to nisam mogao potpisati“, podvukao je ministar Almir Bečarević za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije