Snabdijevanje Sarajeva vodom s izvorišta Tilava teče prema planu

Fena
Snabdijevanje Sarajeva vodom s izvorišta Tilava teče prema planu
Snabdijevanje vodom grada Sarajeva s izvorišta Tilava teče kako je i planirano i definirano ugovorom koji je potpisan 20. oktobra između dva vodovodna preduzeća - Vodovod i kanalizacija Istočno Sarajevo i Vodovod i kanalizacija Sarajevo.

"Saradnja između dva preduzeća traje desetak dana i određenu količinu vode Sarajevo konstatno uzima i to je u prosjeku 30 litara sekundnih", kazao je Feni direktor KP Vodovod i kanalizacija Istočno Sarajevo Jovan Katić.

Dodao je da su to količine koje trenutno ViK Istočno Sarajevo može osigurati, a da ne ugrozi snabdijedavnje potročaša u Istočnom Sarajevu.

"Kako se bude hidrometeološka situacija popravljala s izvoršita Tilava količne vode će moći i rasti u zavisnosti od potreba Vodova Sarajevo", dodao je Katić.

Vršiteljica dužnosti direktorice KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo Azra Muzur kazala je Feni kako se voda s izvorišita Tilava usmjerava prema naselju Hrasno i prema Donjem Kotorcu.

Ocijenila je saradnju s VIK-om Istočno Sarajevo izuzetno uspješnom.

"Saradnjom smo izuzetno zadovoljni i ide sve u najboljem redu", kazala je Muzur.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije