Počela sjednica Skupštine KS: 18 zastupnika, nakon usvajanja dnevnog reda - pauza

Radiosarajevo.ba
Počela sjednica Skupštine KS: 18 zastupnika, nakon usvajanja dnevnog reda - pauza
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Skupština KS

Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo koja je zakazana za danas u 12 sati počela jeuz pojačano osiguranje.

Na samom početku sjednice, koja se održava u polupraznoj sali i počela je bez himne (nemamo tehničkih uslova, rekla je Smiljana Viteškić koja je otvorila sjednicu), Elmedin Konaković napustio je salu. Damir Nikšić otvorio je vrata i doviknuo "izdajnici".

Mahir Dević (SDA) je predložio dnevni red na kojem je smjena predsjedavajućeg i dopredsjedavajućih Skupštine. Usvojen je jednoglasno sa 18 glasova.

Nakon toga je proglašena petominutna pauza.

Kako je utvrđeno, na sjednici će se naći pet tačaka dnevnog reda, među kojima je prijedlog odluke o potvrđivanju kandidata za izbor predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg.

Na dnevnom redu su i prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo te prijedlog odluke o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo od 1. januara do 31. marta naredne godine.

Inicijativa za smjenu Elmedina Konakovića, ali i aktuelnog saziva Vlade KS, pokrenuta je nakon formiranja nove skupštinske većine, koju, uz SDA, čine zastupnici Demokratske fronte, SBB-a i BOSS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije