Nova većina u Kantonu: Sutra ćemo zakazati sjednicu za smjenu Konakovića

O. K.
Nova većina u Kantonu: Sutra ćemo zakazati sjednicu za smjenu Konakovića
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Mahir Dević

Nakon što je danas u prostorijama Skupštine KS press konferenciju održao Elmedin Konaković koji je kazao kako je odstupio sa mjesta predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, press konferenciju održali su i predstavnici nove većine. 

Kako je kazao Mahir Dević (SDA) "Konaković je izgubio povjerenje Kluba Bošnjaka i njega je zamijenio Mirza Čelik":

"Mi već sutra zakazujemo vanrednu sjednicu na kojoj ćemo smijeniti Predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo. Ne trebaju nam nikakve priče. Ovo je normalna demokratska procedura. Nema potrebe za prijetnjama i pritiscima. Ovo treba da bude normalna porcedura i sprovođenje volje većine."

Konaković više nije šef Skupštine: SDA od mene traži da učinim nezakonitu stvar

Dan kada je ova Vlada imenovana, nastavio je Dević, ja sam kazao da im "čestitam ali, čim skupimo 18 ruku, mi ćemo ih smijeniti." 

"Konaković je sam sebi dao ostavku i kolegica [Danijela] Kristić može biti u velikim problemima." 

Zastupnici nove većine u KS traže ostavke Konakovića i Forte i hitnu sjednicu

"I mi imamo 18 ruku i apsolutno nam se ne žuri. Sjednice 16. januara neće biti, ona će biti održana sutra. Nju je sazvala dopredsjedavajuća Smiljana Viteškić i ona neće biti prekinuta. Razlog naše hitnosti jeste da mi ne zaustavljamo život u KS, on nije stao ni za vrijeme agresije. Zato ćemo sutra izglasati novi budžet, a nova Vlada je proces za januar naredne godine", kazao je Dević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije