Skupština KS podržala inicijativu za isplatu razlike novca mladima za rješavanje stambenog pitanja

2
Radiosarajevo.ba
Skupština KS podržala inicijativu za isplatu razlike novca mladima za rješavanje stambenog pitanja
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Održana sjednica Skupštine KS

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo podržali su inicijativu kojom se nalaže Vladi KS da se izdvoji blizu 5.500.000 maraka za isplatu razlike iznosa pojedinačne subvencije u visini od 10.000 KM za rješavanje stambenog pitanja mladih iz 2023. godine.

Riječ je o konkursu na koji su se mladi prijavili prošle godine, a koji su umjesto iznosa od 10.000 KM dobili samo 4.800 KM, o čemu je portal Radiosarajevo.ba već pisao.

Podsjetimo, grupa mladih osoba iz Kantona Sarajevo organizovala je krajem januara 2024. godine proteste zbog smanjenog iznosa subvencija za kupovinu stanova.

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Na skup su ranije pozvali mlade Kantona Sarajevo, ali i penzionere, predstavnike boračkih udruženja, nevladin sektor, prevarene građane, kao i šefa Delegacije EU u BiH Johanna Sattlera.

Podsjetimo, Vlada Kantona Sarajevo donijela je odluku da subvencija za kupovinu stana u Sarajevu bude 4.800 KM, iako je ranije iznosila znatno više. Više možete čitati na linku OVDJE.

Ostale važne saglasnosti koje je dala Skupština KS možete proćčitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije