Skupština KS dala saglasnost za osnivanje Srednjoškolskog medicinskog centra

1
Radiosarajevo.ba
Skupština KS dala saglasnost za osnivanje Srednjoškolskog medicinskog centra
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Održana sjednica Skupštine KS

Skupština Kantona Sarajevo danas je na sjednici dala saglasnost za osnivanje Srednjoškolskog medicinskog centra Europski medicinski koledž u Sarajevu, a zahtjev je podnijela Visokoškolska ustanova nauke i tehnologije Sarajevo School of Science and Technology (SSST).

Također je data saglasnost Ministarstvu zdravstva KS da donira sanitetsko vozilo sa pratećom opremom Zdravstvenoj ustanovi Ambulanta za liječenje, zdravstvenu njegu i rehabilitaciju EMMAUS Srebrenica u vrijednosti od 137.000 KM.

Zastupnici Skupštine KS donijeli su i Odluku o proširenom obimu prava za korištenje ortopedskih pomagala, lijekova, medicinsko-sanitetskih sprava i materijala za ratne vojne invalide sa područja KS.

Ovo je objekat u BiH u kojem je nastradao mladić: ’Bio mu je prvi radni dan’

Ovo je objekat u BiH u kojem je nastradao mladić: ’Bio mu je prvi radni dan’

Prošireni obim prava odnosi se i na korištenje ortopedskih pomagala, lijekova i drugo, da ukoliko lično ne mogu, da zahtjev mogu podnijeti članovi domaćinstva ili ovlaštena zdravstvena institucija.

Također, jednom godišnje su RVI mogli dobiti par ortopedskih cipela, a ovim dopunama dozvoljeno im je da mogu poslati zahtjev za dva para godišnje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije