Skupština KS-a danas razmatra Prijedlog zakona o uređenju saobraćaja

Fena
Skupština KS-a danas razmatra Prijedlog zakona o uređenju saobraćaja
Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo će na sjednici najavljenoj za danas razmatrati Prijedlog zakona o uređenju saobraćaja na području Kantona Sarajevo.

Također će biti razmatran i Prijedlog odluke o proširenju djelatnosti za obrazovanje odraslih Javne ustanove Osnovna škola Džemaludin Čaušević Sarajevo, te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmjeni i dopunama Statuta Javne ustanove Psihijatrijska bolnica KS.

Pred zastupnicima je i Prijedlog odluke o davanju ovlaštenja Vladi KS da može dati saglasnost Ministarstvu unutrašnjih poslova KS i Upravi policije MUP-a KS-a da putem javne licitacije izvrši prodaju motornih vozila koja se vode u evidenciji osnovnih sredstava navedenog ministarstva, odnosno uprave.

Prema najavi press službe KS-a, pred zastupnicima je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za zaključenje ugovora o kupoprodaji poslovnog prostora za potrebe JU Služba za zapošljavanje KS Sarajevo – Biro za zapošljavanje Novi Grad, koji se nalazi u ulici Branislava Nušića broj 170, ukupne površine 383,73 m2 za kupoprodajnu cijenu od 547.740 KM s uračunatim PDV-om, po ponudi Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo.

Zastupnici Skupštine KS će razmatrati i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o usklađivanju statusa Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća za sahrane i upravljanje grobljem Pokop sa p.o. Sarajevo sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH.

Bit će razmatran i Prijedlog odluke o potvrđivanju imenovanja člana Skupštine KJP za gospodarenje državnim šumama Sarajevo-šume d.o.o. Sarajevo.

Pored ostalog bit će razmatrana i odluka o davanju saglasnosti na finansijski plan prihoda i rashoda za 2016. godinu Narodnog pozorišta Sarajevo, Sarajevske filharmonije, Muzeja Sarajeva...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije