Škole u KS-u treba da se izjasne o 5-godišnjoj strategiji razvoja obrazovanja

Radiosarajevo.ba
Škole u KS-u treba da se izjasne o 5-godišnjoj strategiji razvoja obrazovanja
Ministar za obrazovanje Kantona Sarajevo Elvir Kazazović zatražio je od direktora osnovnih i srednjih škola da se u roku od devet dana izjasne o „Strategiji razvoja obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo za period 2017-2020“.

U dokumentu koji je Kazazović uputio školama navodi se da je materijal pripremila Komisija Vlade Kantona Sarajevo u saradnji s radnim grupama, ali da bi petogodišnji plan razvoja obrazovanja u KS-u svakako unaprijedilo ako bi sugestije došle i iz škola.

„Pozivamo vas da osigurate da tekst radnog materijala Strategije razvoja obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo za period 2017. -2020. godina bude dostupan svim radnicima škole, te da objedinjene primjedbe, prijedloge i sugestije dostavite Ministarstvu najkasnije do 30. septembra 2017“, stoji u dopisu školama od ministra Kazazovića.

Predsjednik sarajevskog Kantonalnog odbora Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Saudin Sivro rekao je za agenciju Patria da je rok za primjedbe na Strategiju prekratak i da je praktično nemoguće dati ozbiljnu analizu na ovako važan dokument u samo devet dana.

„Škole su Strategiju dobile 21. septembra. Krajnji rok za sugestije je 30. septembar. U ovih devet dana imate i dva dana vikenda. Nevjerovatno je da je za mišljenje na petogodišnju strategiju razvoja obrazovanja u Kantonu Sarajevo ministarstvo dalo rok od svega nekoliko dana“, smatra Sivro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije