Skaka s predstavnicima MUP-a: Sigurnosna situacija za novogodišnje praznike na nivou

Radiosarajevo.ba
Skaka s predstavnicima MUP-a: Sigurnosna situacija za novogodišnje praznike na nivou

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka održao je danas sastanak s Vedranom Mulabdićem, ministrom za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo i Mevludinom Halilovićem, policijskim komesarom KS-a o sigurnosnoj situaciji uoči novogodišnjih praznika te o pripremama za organizaciju dočeka Nove godine na otvorenom.

Konstatirano je da je sigurnosna sistuacija zadovoljavajuća te da su sve nadležne sigurnosne strukture, u skladu sa svojim nadležnostima, aktivno uključene u pripremne aktivnosti. Istaknuta je potreba da se policijske strukture dodatno angažiraju kako bi svi javni događaji tokom novogodišnjih praznika, posebno doček nove godine na otvorenom, protekli bez ikakvih problema i kršenja javnog reda i mira.

Prošlogodišnji spektakl na otvorenom kada je koncertu Dine Merlina na Trgu BiH prisustvovalo desetine hiljada ljudi, kako je rečeno na sastanku, dokaz je da Sarajevo ima sve kapacitete da organizira takvu vrstu događaja na najvišem nivou.

Gradonačelnik Skaka je potcrtao da ima puno povjerenje u sarajevske policijske strukture ističući kako je najbolji pokazatelj brza reakciju policije i rasvjetljavanje nedavnog nemilog incidenta na otvaranju Sarajevo Holiday Marketa.

Sarajevo će i ove godine biti centar regije i jedna od najpoželjnijih novogodišnjih destinacija u Europi.

Doček na otvorenom će trajati tri dana, a započet će nastupom mladih virtuoza Muzikarta 30. decembra ispred sarajevske Katedrale. U novogodišnjoj noći, na Trgu BiH, nastupit će najveća regionalna zvijezda Zdravko Čolić, dok će treći noć slavlja uveličati nastup legendarne grupe Crvena Jabuka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije